02/06/2020
Κόσμος | Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019 - 01:32

Άγρυπνος φρουρός η Ρωσία στη Συρία...

Οι στρατιωτικές της δυνάμεις μπήκαν στην πόλη Κομπάνι μαζί με τον συριακό στρατό * Σε διαρκή επαφή Πούτιν και Ερντογάν

Η Ρωσία ήταν και παραμένει παρούσα στις εξελίξεις που αφορούν τη Συρία, με τις στρατιωτικές της δυνάμεις να εισέρχονται την Τετάρτη (16/10) στην πόλη Κομπάνι μαζί με τον συριακό στρατό, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ήταν μια κίνηση που προέκυψε μετά από συμφωνία της Δαμασκού και των-υπό κουρδική ηγεσία-Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) για την ανάπτυξη του συριακού στρατού σε περιοχές της μεθορίου Συρίας - Τουρκίας, ώστε να υπάρξει βοήθεια στην επιθετικότητα των τουρκικών δυνάμεων στη βορειοανατολική Συρία.

Την ίδια στιγμή, ο μόνιμος εκπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ, Βασίλι Νεμπένζια, δήλωσε μετά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, που είχε ως θέμα τη στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας στη Συρία, ότι η Τουρκία διαβεβαίωσε τη Ρωσία πως θα σεβαστεί την εδαφική ακεραιότητα της Συρίας.

Επίσης, ανέφερε ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Τούρκος ομόλογός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι σε διαρκή επαφή για την κατάσταση στη Συρία, με γνώμονα να αποκατασταθεί πλήρως η εδαφική ακεραιότητα της χώρας.

«Ο πρόεδρος Πούτιν βρίσκεται σε διαρκή επαφή με τον πρόεδρο Ερντογάν. Επικοινώνησαν και σήμερα, ο πρόεδρος Ερντογάν θα επισκεφθεί τη Μόσχα και φυσικά το ζήτημα αυτό θα συζητηθεί. Η τουρκική πλευρά μας λέει ότι θα σεβαστούν την εδαφική ακεραιότητα της Συρίας και ότι τελικός στόχος είναι να διασφαλισθεί η κυριαρχία και ακεραιότητα της Συρίας», είπε ο Ρώσος αξιωματούχος.

Πρόσθεσε ακόμα ότι «η Ρωσία αντιλαμβάνεται την ανησυχία της Τουρκίας για την εθνική της ασφάλεια, αλλά θεωρούμε ότι η επιχείρηση την οποία πραγματοποιούν θα πρέπει να είναι ανάλογη των στόχων που έχουν διακηρύξει».

Μοιραστείτε το: