01/04/2020
Διοικητικά - Δικαστικά | Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2019 - 13:17

Aπό αναβολή σε αναβολή η δίκη των «28» για το ποδόσφαιρο

Ενοχλημένη από τις πολλές απουσίες η πρόεδρος της έδρας στην υπόθεση της φερόμενης αλλοίωσης αποτελεσμάτων * Έδωσε εντολή για βίαιη προσαγωγή των μαρτύρων * Πάει για τις 20 Δεκεμβρίου

Συνεχίζεται το δικαστικό... σίριαλ. Η δίκη των «28» για τη φερόμενη αλλοίωση αποτελεσμάτων πήρε την Τετάρτη (9/10) νέα αναβολή στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, λόγω της απουσίας βασικών μαρτύρων.

Από τους 24 μάρτυρες, παρουσιάστηκαν μόλις 6, κάτι που προκάλεσε την οργή της προέδρου της έδρας, Ιωάννας Λάμπρου Βελισσάρη, που αποφάσισε και την νέα αναβολή της δίκης για τις 20 Δεκεμβρίου.

Μάλιστα, διέταξε τη βίαιη προσαγωγή των μαρτύρων που δεν έδωσαν το παρών, ενώ τους επέβαλε και πρόστιμο 200 ευρώ στον καθένα, καθώς επίσης να καταβάλλουν και δικαστικά έξοδα.

««Έρχεστε εδώ και μου λέτε ανέκδοτα. Όλοι οι μάρτυρες λέτε ανέκδοτα. Να δούμε μόνο ποιος κοροϊδεύει ποιον εδώ πέρα. Αν θέλετε να σας πάρουμε κατάθεση και από το σπίτι σας για να μην κουράζεστε κιόλας», ήταν μία από τις χαρακτηριστικές ατάκες της.

Η αναβολή προκάλεσε την αντίδραση των μαρτύρων που ήταν εκεί, ανάμεσα στους οποίους ο Αλέξης Κούγιας, ο Ιωάννης Καλύβας και ο Πέτρος Κωνσταντινέας. Παρόντες εκ των μαρτύρων ήταν επίσης οι Κύρος Βασσάρας, Κυριάκος Θωμαΐδης και Νίκος Παναγόπουλος.

Επίσης, μόνο 8 από τους κατηγορούμενους ήταν παρόντες, αλλά η απόφαση για αναβολή ήταν λόγω της απουσίας μαρτύρων. Παρόντες ήταν οι Θόδωρος Κουρίδης, Νίκος Προύντζος, Γιάννης Παπακωνσταντίνου, Γιώργος Δούρος, Θανάσης Μπριάκος, Άρης Σταθόπουλος, Ηλίας Σπάθας και Κώστας Ιωαννίδης.

Να σημειωθεί ότι λόγω της αναβολής θα αλλάξει και η σύνθεση του δικαστηρίου.

Μοιραστείτε το: