28/03/2024
Κόσμος | Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2019 - 01:22

Έτοιμη η Τουρκία για στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία έως τον Οκτώβριο του 2020

Εγκρίθηκε πρόταση Ερντογάν από τη Βουλή της γειτονικής χώρας, που αφορά και το βόρειο Ιράκ * Τετ α τετ με Τραμπ στις 13 Νοεμβρίου στις ΗΠΑ

Την πρόταση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για επέκταση στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Συρία και το βόρειο Ιράκ για έναν ακόμη χρόνο (έως τις 30 Οκτωβρίου 2020) ενέκρινε την Τρίτη (8/10) η τουρκική Βουλή.

Η σχετική πρόταση υπερψηφίστηκε απ' όλα τα κόμματα, πλην του Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών, και προφανώς γίνεται αντιληπτό ότι το θερμόμετρο ανεβαίνει επικίνδυνα στη Μέση Ανατολή.

«Η ίδρυση ζώνης ασφαλείας εξασφαλίζει την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή.

Οι τουρκικές δυνάμεις δεν θα επιτρέψουν ποτέ τη δημιουργία τρομοκρατικού άξονα στα σύνορά μας. Όλες οι προετοιμασίες για την επιχείρηση έχουν ολοκληρωθεί», έγραψε από την πλευρά του στο twitter ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ.

Και όλα αυτά ενώ νωρίτερα στην ημέρα ο Τούρκος πρόεδρος αποδέχθηκε την πρόταση του Αμερικανού ομολόγου του Ντόναλντ Τραμπ για επίσκεψη στις ΗΠΑ στις 13 Νοεμβρίου.

Ένα τετ α τετ που προκαλεί ερωτηματικά, καθώς από τη μία πλευρά ο Ντ. Τραμπ απειλεί την Άγκυρα ότι θα καταστρέψει την οικονομία της εάν ξεφύγει από τα όρια στο θέμα της Συρίας, αλλά με το να προσκαλεί τον Ερντογάν για επίσκεψη, δίνει ουσιαστικά το «οκ» στην Τουρκία για επέμβαση στη Συρία.

 

 

Μοιραστείτε το: