25/02/2020
Ελλάδα | Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2019 - 22:31

Αποχώρησε το ΜεΡΑ 25 από τη συζήτηση για Παπαγγελόπουλο

«Δεν θα συμμετέχουμε σε καμία επιτροπή», είπε ο Βαρουφάκης

Xωρίς το ΜεΡΑ 25 συνεχίζεται το βράδυ της Τρίτης (8/10) στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση σχετικά με τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, με τον Γιάννη Βαρουφάκη να ανακοινώνει την αποχώρηση του κόμματός του.

«Δεν θα συμμετέχουμε στη διαδικασία, θα αποχωρήσουμε και δεν θα συμμετέχουμε σε καμία τέτοια επιτροπή. Δεν μας έστειλε εδώ ο ελληνικός λαός για να προσποιούμαστε ότι είμαστε ανακριτές, εισαγγελείς και αξιολογητές ποινικών ευθυνών της αντίπαλης πολιτικής παράταξης. Αυτή η κοκορομαχία που είδαμε σήμερα δεν συνάδει με εικόνα Κοινοβουλίου που θέλουμε να βλέπουν τα παιδιά και οι Έλληνες πολίτες», είπε μεταξύ άλλων ο γραμματέας του ΜεΡΑ 25.

«Ο ελληνικός λαός γνωρίζει για τα σκάνδαλα, για τις σκευωρίες, για τη Siemens και τη Novartis, όχι ποιος και τι, αλλά για τη διαπλοκή που νιώθει στο πετσί του, τα παιδιά του είναι στο εξωτερικό ή ετοιμάζονται να φύγουν λόγω μιας γενικευμένης παρασιτικής ολιγαρχίας στην οποία συμμετείχαν μεγαλοεπιχειρηματίες και λειτουργοί του κράτους. Είναι εξευτελισμός του ελληνικού Κοινοβουλίου και του ελληνικού λαού ότι αυτά τα μαθαίνουμε όταν σκάει μια έρευνα του FBI στις Ηνωμένες Πολιτείες για την Siemens και τη Novartis», πρόσθεσε ο Γ. Βαρουφάκης.

Καταλήγοντας, πρότεινε να δημιουργηθεί ένα Σώμα δίωξης πολιτειακού και μεγαλοεπιχειρηματικού εγκλήματος, «ένα δικό μας FBI», όπως είπε σχετικά και το οποίο θα είναι ανεξάρτητη Αρχή υπό την επιτήρηση του Κοινοβουλίου και το οποίο θα έχει τα μέσα να κάνει αυτό που κάνει το FBI.

Μοιραστείτε το: