30/03/2020
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ | Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2019 - 22:41

To τελευταίο έργο της Χρύσας Σπηλιώτη ξανά επί σκηνής

Οι «Πόρτες» ανεβαίνουν στο Θέατρο Σταθμός μετά τον τραγικό θάνατό της στο Μάτι

Η Χρύσα Σπηλιώτη είναι ένα από τα θύματα της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι, αλλά έχει αφήσει πίσω το έργο της ώστε να μην ξεχαστεί.

Τώρα, επί σκηνής ανεβαίνει ξανά το τελευταίο της έργο, το «Πόρτες».

Σε σκηνοθεσία Μιχαέλας Αντωνίου, θα παρουσιαστεί για οκτώ παραστάσεις κάθε Σάββατο και Κυριακή του Οκτωβρίου στις 21:00 στο Θέατρο Σταθμός.

Το τελευταίο πολυπρόσωπο έργο της Σπηλιώτη πρωτοπαρουσιάστηκε στο Φεστιβάλ Νεοελληνικού Έργου το 2012, αποτελώντας μια σημαντική στιγμή στο σύνολο του έργου της.

Η δομή του έργου χαιρετίζει της απαρχές του θεάτρου μας, καθώς τρεις ηθοποιοί παίζουν πολλαπλούς ρόλους και εξυφαίνουν μία ιστορία μνήμης και τραύματος, δοκιμάζοντας τα όρια μεταξύ δυνατών συναισθημάτων και ακραίων συμπεριφορών.

Η ψυχανάλυση γίνεται το εργαλείο-μαγικό ραβδί που θα προκαλέσει την κεντρική ηρωίδα, Νίκη, να αναμετρηθεί με την ιδιόμορφη φοβία της: τον πανικό του να διαβαίνει μία πόρτα μαζί με άλλους.

Οι «Πόρτες» είναι ένα έργο γραμμένο από μια συγγραφέα-ηθοποιό, που γνώριζε την ουσία του θεάτρου και τα μυστικά της σκηνής, ενώ οι σκηνικές ανατροπές που το διατρέχουν αποτελούν πρόκληση για κάθε ηθοποιό.

Ενα έργο με εντάσεις και θεατρικότητα, μέσα από τις ερμηνείες νέων ταλαντούχων ηθοποιών.

Η θεατρική ομάδα «οι σημείο Ψ.» δημιουργήθηκε στους κόλπους του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του ΕΚΠΑ με αφορμή τις Πόρτες της Χρύσας Σπηλιώτη και σκοπό να περιπλανηθεί στα μονοπάτια του θεάτρου.

Σκηνοθεσία: Μιχαέλα Αντωνίου / Διανομή: Λίνος Αρσένης (Παππούς/Γιατρός) Άγγελος Παππάς (Πατέρας / Νεαρός Α’ / Αγόρι / Θόδωρος / Νεαρός Β’) Αγγελική Στρατάκη (Γιαγιά / Νίκη / Μητέρα)

Με την υποστήριξη του Φεστιβάλ Αναλόγιο

Καλλιτεχνική και επιστημονική εποπτεία: Σίσσυ Παπαθανασίου

Επιμέλεια Αφιερώματος στη Χρύσα Σπηλιώτη: Ναταλία Κατσού

Και του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του ΕΚΠΑ

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Σάββατο και Κυριακή 5 και 6, 12 και 13, 19 και 20, 26 και 27 Οκτωβρίου στις 21:00

Διάρκεια: 67’ / Γενικές Τιμές Εισιτηρίων: Κανονικό: 15 ευρώ,

Φοιτητικό: 12 ευρώ / Ανέργων, ΑΜΕΑ, άνω των 65: 10 ευρώ

Θέατρο Σταθμός, Βίκτωρος Ουγκώ 55, Αθήνα, τηλ: 2105230267

Μοιραστείτε το: