27/10/2020
Διοικητικά - Δικαστικά | Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2019 - 13:46

Κι όμως τα τηλεοπτικά της SL2 μπορούν να… τινάξουν στον αέρα και τη Σούπερ Λίγκα 1

Αν οι ομάδες της παραδοσιακής Β’ Εθνικής σταματήσουν το πρωτάθλημα και δεν γίνουν πλέι άουτ τότε οι ΠΑΕ της μεγάλης κατηγορίας προβλέπεται να χάσουν τα μισά χρήματα από τη NOVA!

Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

H Σούπερ Λίγκα 2 ήταν ένα κατασκεύασμα του πρώην υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη σε άμεση συνεργασία με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Βαγγέλη Γραμμένο… Υπό το πρόσχημα της εξυγίανσης (αυτή τη φορά στα οικονομικά της παραδοσιακής Β’ Εθνικής) η πρώην πολιτική ηγεσία των σπορ μαζί με την Ομοσπονδία συμφώνησαν στην αναδιάρθρωση. Έτσι ανεξάρτητα από τις απόψεις των διοργανωτριών των επαγγελματικών ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων δημιουργήθηκε μια επιπλέον κατηγορία, η ενδιάμεση, η SL2 με 12 ομάδες υπό το δέλεαρ του δεκαπλασιασμού των εσόδων από τα τηλεοπτικά!

Ωστόσο, η πρεμιέρα της Σούπερ Λίγκα 2 έγινε χωρίς τηλεοπτική κάλυψη, αφού η ΕΡΤ πρότεινε και λίγο πριν πέσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ «τσεκούρι» 60% σε σχέση τα όσα είχαν συμφωνηθεί με την υπογραφή –και- προσύμφωνου ένα χρόνο πριν!

Οι ομάδες της SL2 έκαναν την 1η αγωνιστική, αλλά αποφάσισαν ότι αν δεν βρεθεί λύση σταματούν επ’ αόριστον το πρωτάθλημα.

Τη Δευτέρα (30/9) έγινε και θεσμική συνάντηση όλου του ποδοσφαίρου (ΕΠΟ, Σούπερ Λίγκα 1, Σούπερ Λίγκα 2) με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη και έτσι «κλείστηκε» το ραντεβού της Τρίτης (1/10) με τη διοίκηση της ΕΡΤ…

Η ουσία, όμως, είναι άλλη και λίγοι τη ξέρουν… Η Σούπερ Λίγκα 2 μπορεί αν το τραβήξει και δεν συμφωνήσει με την ΕΡΤ να «τινάξει» στον αέρα και τη Σούπερ Λίγκα 1 αν αφήσει τα λόγια και βάλει «λουκέτο» στο πρωτάθλημα της! Κι αυτό διότι, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του a-sports.gr υπάρχει ρήτρα από τη NOVAστις ομάδες της Σούπερ Λίγκας 1 ότι χάνουν τα μισά χρήματα των συμβολαίων τους αν δεν διεξαχθούν τα πλέι άουτ. Χωρίς πρωτάθλημα SL2 αγώνες κατάταξης δεν θα μπορέσουν να γίνουν και μοιραία αυτό θα φέρει πολύ μεγάλες αναταράξεις…

Κοινώς το πρόβλημα της Σούπερ Λίγκας 2 προφανώς και πρέπει να ενδιαφέρει συνολικά όλο το ποδόσφαιρο, γιατί διαφορετικά θα πέσει… κλάμα όχι μόνο από τις ομάδες της δεύτερης κατηγορίας.

Μοιραστείτε το: