04/07/2020
Διοικητικά - Δικαστικά | Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2019 - 22:12

Λεουτσάκος: «Ελπίζω όλα να πάνε καλά και να ξεκινήσει η Σούπερ Λίγκα 2»

Ο πρόεδρος της διοργανώτριας της SL2 φάνηκε συγκρατημένα αισιόδοξος, για σέντρα της Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου * «Οι ομάδες στο Δ.Σ θα αποφασίσουν», ανέφερε σχετικά με το «καυτό» θέμα των τηλεοπτικών * Κανονικά με TV η πρεμιέρα της Football League

Αγωνιά αλλά δεν χάνει την αισοδοξία του ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας 2, Λεωνίδας Λεουτσάκος.

Ο επικεφαλής της διοργανώτριας της 2ης επαγγελματικής κατηγορίας, παραχώρησε αργά το βράδυ της Παρασκευής (20/9), συνέντευξη στην ΕΡΑ Σπορ, μιλώντας για όλα τα θέματα που απασχολούν τον τομέα ευθύνης του.

Παρά τα προβλάματα που υπάρχουν, ο Λεουτσάκος εμφανίστηκε συγκρατημένα αισιόδοξος ότι θα βρεθεί τελικά λύση στο «καυτό» θέμα του τηλεοπτικού συμβολαίο της Σούπερ Λίγκας 2.

«Ελπίζω όλα να πάνε καλά και να ξεκινήσει το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας 2 την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου. Είναι μια κατηγορία που εχει αδικηθεί και δικαιούται να αναπνεύσει, με ιστορικές ομάδες και με πάρα πολύ κόσμο να ασχολείται μαζί της. Όταν ανέλαβα την διοργανώτρια πριν από τρια χρόνια, η κατάσταση ήταν πολύ κακή και κανείς δεν ήθελε να πάρει την ευθύνη και να αναλάβει τον προεδρικό θώκο.

Παρόλα αυτά, χάρη στην στήριξη των ομάδων, ανέλαβα την προεδρία και αρχικα εξυγιάναμε την κατηγορία μειώνοντας τα τεράστια λειτουργικά έξοδα. Στη συνέχεια κάναμε από μόνοι μας αναδιάρθρωση και μειώσαμε τις ομάδες για να κάνουμε πιο ανταγωνιστικά το πρωτάθλημα», ανέφερε αρχικά και συνέχισε:

«Ακολούθως με τη βοήθεια του κ. Βασιλειάδη, αποκτήσαμε ένα τηλεοπτικό  συμβόλαιο, που ωστόσο την πρώτη χρονιά δεν έδωσε απολύτως τίποτα στις ομάδες και την δεύτερη χρονια, δηλαδή πέρσι, προσέφερε περίπου 70-80 χιλιάδες ευρώ σε κάθε ΠΑΕ.

 Ωστόσο, καταφέραμε με ένα ειδικό πρόγραμμα της UEFA, να απαλάξουμε τις ομάδες από το οικονομικό βάρος της διαιτησίας .

Πέρσι, υπογράψαμε ένα προσύμφωνο με την ΕΡΤ για τα τηλεοπτικά.

Αυτό το συμβόλαιο θα έδινε περίπου 850 χιλιάδες σε κάθε ομάδα, χρήματα τα οποία όμως με τις κρατήσεις και την τηλεοπτική παραγωγή, θα ήταν σαφώς λιγότερα.

Σε κάθε περίπτωση όμως έτσι το πρωτάθλημα θα γινόταν ανταγωνιστικό και αυτή ήταν και η πρόταση του τότε υφυπουργού Αθλητισμού στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης των κατηγοριών.

Χαιρετήσαμε αυτήν την προσπάθεια και προχωρήσαμε σε όλα τα προαπαιτούμενα, αλλά πριν τις βουλευτικές εκλογές, η διοίκηση της ΕΡΤ μας έκανε μια πρόταση με παράλογες μειώσεις, την οποία και δεν δεχτήκαμε.

Έχουμε μιλήσει με τον κ. Αυγενάκη που είναι πλέον ο υφυπουργός Αθλητισμού, ένας άνθρωπος του προσκηνίου και όχι του παρασκηνίου και του έχουμε εξηγήσει τα δίκαια αιτήματά μας. Δεν θα λέγαμε όχι σε μια λογική μείωση, όπως έγινε στην περίπτωση της Σούπερ Λίγκας 1, ως προς τα τηλεοπτικά.

Θέλω να πιστεύω, ότι όλα θα πάνε καλά και θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας 2 την άλλη Κυριακή. Σε κάθε περίπτωση όμως, την τελική απόφαση αν δεν έχει βρεθεί λύση με τα τηλεοπτικά, θα την πάρουν οι ομάδες της κατηγορίας, οι ΠΑΕ αποφασίζουν και εγώ ως πρόεδρος εκτελώ τις εντολές που μου δίνουν. Όσο για το πρωτάθλημα της Football League, που επίσης ξεκινάει την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου, αυτό θα έχει σίγουρα τηλεοπτική κάλυψη από την 1η αγωνιστική. Και αυτό γιατί η Football League , έχει συμβόλαιο ήδη με την ΕΡΤ και η ΕΡΤ3 θα δείχνει κάθε εβδομάδα δυο αγώνες, έναν το Σάββατο κ έναν την Κυριακή.

Πρόκειται για ενα πολύ ενδιαφέρον πρωτέθλημα με μεγέλες ομέδες που ταλαιπωρήθηκαν στο παρελθόν και επέστρεψαν πλέον στις επαγγελματικές κατηγορίες, όπως είναι μεταξύ άλλων για να μην αδικήσω καμία, η Βέροια, ο Ιωνικός, το Αιγάλεω, η Καλαμάτα, η Καβάλα και πολλές ακόμα», ολοκλήρωσε ο Λεωνίδας Λεουτσάκος.

Μοιραστείτε το: