29/05/2020
Κόσμος | Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2019 - 00:32

Τραμπ: «Θα στείλω τζιχαντιστές στα σύνορά σας»

Προειδοποιεί ευθέως ο πρόεδρος των ΗΠΑ τα κράτη της Ευρώπης, εφόσον δεν επαναπατρίσουν τους υπηκόους τους

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ απείλησε ευθέως τη Γαλλία και τη Γερμανία, την Παρασκευή  (20/9), απαιτώντας τον επαναπατρισμό τζιχαντιστών που παραμένουν αιχμάλωτοι στη Συρία.

Σε διαφορετική περίπτωση, όπως λέει, θα αφήσει ελεύθερους στα σύνορα της Ευρώπης, τους μαχητές του ισλαμικού κράτους που κρατούνται από τους συμμάχους του στη Συρία. Ο Τραμπ έκανε αυτές τις δηλώσεις  υποδεχόμενος στο Οβάλ Γραφείο, τον πρωθυπουργό της Αυστραλίας, Σκοτ Μόρισον και αφορμή ήταν το τεράστιο οικονομικό κόστος για την επιτήρηση των κρατουμένων.

«Νίκησα το χαλιφάτο του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και τη Συρία, και τώρα, έχουμε χιλιάδες αιχμαλώτους πολέμου, μαχητές του Ισλαμικού Κράτους. Ζητάμε από τις χώρες από τις οποίες ήλθαν, από την Ευρώπη, να παραλάβουν αυτούς τους αιχμαλώτους πολέμου. Μέχρι τώρα, αρνούνται», συνέχισε, αναφερόμενος στη Γαλλία και τη Γερμανία. «Στο τέλος, θα πω: λυπάμαι, αλλά είτε θα τους πάρετε, είτε θα τους αφήσουμε στα σύνορά σας. Επειδή οι ΗΠΑ δεν θα στείλουν χιλιάδες και χιλιάδες ανθρώπους στο Γκουαντάναμο, να τους κρατήσουμε στο Γκουαντάναμο για 50 χρόνια, διότι κάτι τέτοιο θα στοίχιζε δισεκατομμύρια δολάρια».

«Αν οι Ευρωπαίοι δεν τους πάρουν πίσω θα χρειαστεί πιθανότατα να τους στείλουμε στα σύνορα και να πρέπει να τους ξαναπιάσουν» κατέληξε ο Ντόναλτ Τραμπ.

Μοιραστείτε το: