29/05/2020
Ελλάδα | Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019 - 23:59

Δύο συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα για την κλιματική αλλαγή

Μικροί και μεγάλοι «ένωσαν» τη φωνή τους για το μέλλον του πλανήτη


 Με δύο διαδηλώσεις, στην πλατεία Συντάγματος συμμετείχε η Ελλάδα την Παρασκευή  (20/9) στην παγκόσμια ημέρα κινητοποίησης για την κλιματική αλλαγή.

Με κεντρικά συνθήματα  «αλλάξτε το σύστημα όχι το κλίμα» και «σκοτώνοντας τη γη, σκοτώνεις τη ζωή» οι διαδηλωτές απαίτησαν λύσεις για τον περιορισμό της περιβαλλοντικής καταστροφής και τη σωτηρία του πλανήτη.

Στη διαδήλωση και την πορεία που οργανώθηκε από την Πρωτοβουλία ενάντια στην περιβαλλοντική καταστροφή και την κλιματική αλλαγή, καθώς και οργανώσεις της αριστεράς τονίζεται ακόμη σε ανακοίνωση πως«Είμαστε αλληλέγγυοι με τα εκατομμύρια πολιτών, και πρώτα απ' όλα των νέων και των μαθητών και μαθητριών, που θα διαδηλώνουν και θα απεργούν την ίδια μέρα σε δεκάδες χώρες και εκατοντάδες πόλεις σε όλο τον κόσμο. Το διεθνές κίνημα συντονίζεται και κλιμακώνει τις δράσεις του, εν όψει και της συνόδου του ΟΗΕ για το κλίμα στις 23/9, και δηλώνει αποφασιστικά: «αλλάξτε το σύστημα, όχι το κλίμα».

Λόγω της συγκέντρωσης και της πορείας που ακολούθησε έκλεισαν δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας.

Οι πρώτες «κραυγές» αγωνίας για τις επιπτώσεις στο περιβάλλον και το κλίμα ακούστηκαν το μεσημέρι και πάλι στο χώρο του Συντάγματος από χιλιάδες μαθητές οι οποίοι έδωσαν το παρών με πλακάτ, συνθήματα, «Η Γη πεθαίνει, όλοι ενωμένοι» και μπόλικο χιούμορ, όπως «ο πλανήτης γίνεται πιο καυτός από τον Ντι Κάπριο»!

Μοιραστείτε το: