04/08/2020
Ελλάδα | Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019 - 23:23

Κατασχέθηκαν 42 κιλά ηρωίνης

Και συνελήφθησαν έξι άτομα μετά από συνδυασμένη επιχείρηση της αστυνομίας σε Κομοτηνή και Θεσσαλονίκη

Επιτυχία της αστυνομίας στη Βόρεια Ελλάδα και τη μάχη κατά των ναρκωτικών αποτελεί σύλληψη έξι ατόμων και η κατάσχεση 42 κιλών ηρωίνης, από τα αρμόδια τμήματα δίωξης, Κομοτηνής και Θεσσαλονίκης, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή (20/9), ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, υποστράτηγος Νίκος Μενεξίδης.

Λεπτομέρειες για την ολοκληρωμένη έκβαση της επιχείρησης παρουσιάστηκαν σε συνέντευξη τύπου στην Κομοτηνή.

Οι έξι συλληφθέντες είναι στο σύνολό τους αλλοδαποί ηλικίας, 29, 29, 34, 37, 49 και 53 ετών και μέλη δύο διαφορετικών εγκληματικών οργανώσεων, ο οποίες δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών και συγκεκριμένα ηρωίνης. Οι συλλήψεις έγιναν με συμμετοχή κι επέμβαση της δίωξης ναρκωτικών Θεσσαλονίκης κατόπιν έρευνας στα οχήματα των αλλοδαπών, στην πρωτεύουσα  της Μακεδονίας. Κατασχέθηκαν συνολικά 81 συσκευασίες σε μορφή «βράχου», συνολικού βάρους 42 κιλών και 120 γραμμαρίων, τρία Ι.Χ. αυτοκίνητα, το χρηματικό ποσό των 145 ευρώ, των 480 λέβα Βουλγαρίας και 3.900 λεκ Αλβανίας, καθώς και πλήθος κινητών τηλεφώνων.

«Για να οδηγηθούμε σ΄ αυτή την επιτυχία, προηγήθηκε εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών, της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, κατά τη διάρκεια της οποίας αξιοποιήθηκαν και αξιολογήθηκαν κατάλληλα στοιχεία τα οποία αφορούσαν τη δράση των δύο εγκληματικών οργανώσεων.Η μία εξ αυτών μετέφερε μεγάλες ποσότητες ηρωίνης από την Τουρκία στην Ελλάδα, στη συνέχεια παρέδιδε στα μέλη του δεύτερου κυκλώματος και αυτά με τη σειρά τους τη μετέφεραν στην Αθήνα με σκοπό την πώληση». ανέφερε χαρακτηριστικά ο υποστράτηγος Μενεξίδης

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης, σε συνδυασμό με παραβάσεις της νομοθεσίας περί εξαρτησιογώνων ουσιών, ενώ οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Μοιραστείτε το: