16/07/2020
Διοικητικά - Δικαστικά | Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019 - 19:32

Δεν μπορούν να αντικαταστήσουν καμία ομάδα της Σούπερ Λίγκας 2 τα Τρίκαλα

Τι αναφέρει ο κανονισμός που δεν αφήνει κανένα περιθώριο ελπίδας στον ΑΟΤ για να αποφύγει τη νέα Football League

Άνθρακας ο θησαυρός... Μπορεί ο Ηλίας Αϊβάζογλου να συνεχίζει τις καταγγελίες του για ομάδες της Σούπερ Λίγκας 2 (Κέρκυρα και Απόλλων Πόντου), θέλοντας να δείξει ότι κάποιες έχουν πρόβλημα ως προ τη συμμετοχή τους στο πρωτάθλημα ωστόσο ο ΑΟΤ δεν μπορεί να αντικαταστήσει καμία.

Ο μεγαλομέτοχος των Τρικάλων ασφαλώς και υπερασπίζεται τα συμφέροντα του συλλόγου του αλλά μάλλον δεν γνωρίζει τους κανονισμούς. Και αυτό γιατί το άρθρο 27 παράγραφος 2 και 3 του κανονισμού της ΕΠΟ ρητά αναφέρει ότι δεν μπορεί να προβιβαστεί στην ίδια κατηγορία ομάδα που την προηγούμενη είχε υποβιβαστεί από αυτή.

Συγκεκριμένα, τα επίμαχα άρθρα που σας παρουσιάζει το a-sports.gr αναφερει τα ακολουθα:

Άρθρο 27 παράγραφος 3

2) Σύμφωνα με τον κανονισμό ο αριθμός των ομάδων που προβιβάζονται ή υποβιβάζονται στις διάφορες κατηγορίες καθορίζεται αποκλειστικά από την προκήρυξη του κάθε πρωταθλήματος.

3) Οι ομάδες που υποβιβάζονται δεν εχουν δικαιώματα εκ νέου προβιβασμού στην κατηγορία από την οποία υποβιβάστηκαν σε καμια περίπτωση, για την αγωνιστική περίοδο που ακολουθεί τον υποβιβασμό τους, με την επιφύλαξη των εξαιρέσεων του άρθρου 4 του παρόντος, οι οποίες όμως μποορυν να τύχουν εφαρμογής μόνο για τις ομάδες που υποβιβάζονται βάση προκήρυξης και όχι για τις ομάδες που υποβιβάζονται λόγω παραίτητσης, λόγω αποβολής ή με απόφαση δικαστικού οργάνου.

Μοιραστείτε το: