25/02/2020
Γυναικείο ποδόσφαιρο | Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2019 - 01:11

Φαλίδα: «Χωρίς άγχος στην Elite Round»

Συνέντευξη της τεχνικού της Εθνικής Κορασίδων

Μεγάλη επιτυχία για την Εθνική Κορασίδων αποτελεί η πρόκριση στην Elite Round του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Η ομοσπονδιακή τεχνικός, Κατερίνα Φαλίδα, μίλησε για το κατόρθωμα της «γαλανόλευκης» και τη σημασία της στο μέλλον του γυναικείου ποδοσφαίρου στην Ελλάδα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις της Κατερίνας Φαλίδα στην ιστοσελίδα της ΕΠΟ:

Για τη χαρά της πρόκρισης και τον μικρό μέσο όρο ηλικίας: «Έχω ζήσει τις εθνικές ομάδες ως παίκτρια και γνωρίζω το γενικότερο κλίμα, ωστόσο είναι διαφορετικό να το ζεις ως προπονήτρια. Είμαστε πολύ χαρούμενοι, εγώ, οι συνεργάτες μου, τα κορίτσια και όλοι οι άνθρωποι που συμμετείχαν στην αποστολή, για την πρόκριση στην Elite Round. Αυτή την επιτυχία μάλιστα, την κάνει πιο σημαντική το γεγονός ότι η ομάδα μας ήταν η πιο μικρή ηλικιακά στον όμιλό της, αλλά και από τις μικρότερες σε ολόκληρη την προκριματική φάση. Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ οι περισσότερες αθλήτριες σε όλες τις ομάδες είναι γεννημένες το 2003, εμείς σε όλα τα παιχνίδια του ομίλου είχαμε στην αρχική ενδεκάδα έξι κορίτσια του 2004».

Για το καθαρά αγωνιστικό μέρος: «Είχαμε λοιπόν - παρά το νεαρό της ηλικίας - πολύ καλή παρουσία στα δύο πρώτα παιχνίδια με Λιθουανία και Αλβανία και πετύχαμε τις δύο νίκες που μας έδωσαν την πρόκριση. Στον τρίτο αγώνα μας, αυτόν με την Ιρλανδία, βρήκαμε απέναντί μας μια πολύ δυνατή αντίπαλο, ωστόσο, παρά το ατυχές αποτέλεσμα, η εμπειρία που αποκτήσαμε μπορεί να αποτελέσει οδηγό για τη δύσκολη συνέχεια. Θεωρώ επίσης πολύ σημαντικό το γεγονός ότι όλες οι αθλήτριες επέστρεψαν υγιείς, χωρίς τραυματισμούς. Είναι κι αυτό μια επιτυχία».

Για τη σημασία της πρόκρισης και το μέλλον του γυναικείου ποδοσφαίρου στην Ελλάδα: «Η πρόκριση αυτή όπως και γενικότερα οι πορείες των μικρών ηλικιακά εθνικών ομάδων, έχει μεγάλη σημασία για το γυναικείο ποδόσφαιρο, αφού τα κορίτσια απέκτησαν σημαντικές εμπειρίες που θα τα βοηθήσουν ώστε να βελτιωθούν και να στελεχώσουν τις μεγαλύτερες εθνικές, τη Νεανίδων και τη Γυναικών. Οι μικρές εθνικές σε όλα τα αθλήματα αποτελούν τη βάση κι έτσι χρειαζόμαστε τις εμπειρίες των αγώνων και τις επιτυχίες και γι αυτόν τον λόγο, για τη συνέχεια στο επόμενο ηλικιακό επίπεδο».

Για τη συνέχεια της Εθνικής Κορασίδων στην Elite Round: «Θα προσπαθήσουμε να προετοιμαστούμε όσο καλύτερα γίνεται και να δουλέψουμε πάνω σε τομείς που η ομάδα επιδέχεται βελτίωσης. Στόχος για την Elite Round είναι να παρουσιαστούμε ανταγωνιστικοί απέναντι σε σαφώς πιο δυνατούς αντιπάλους από την προκριματική φάση, να έχουμε μια καλή παρουσία και θα δούμε που μπορούμε να φτάσουμε, χωρίς να μας διακατέχει άγχος».

Μοιραστείτε το: