29/05/2020
Κόσμος | Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019 - 22:59

Ε.Ε. σε Τζόνσον: «Έχεις 12 ημέρες για να φέρεις νέα πρόταση για το Brexit, αλλιώς τέλος»

Πιέσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση δέχεται ο Βρετανός πρωθυπουργός

Τελεσίγραφο στον πρωθυπουργό της Μεγάλης Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, ώστε να καταφέρει να συνάψει συμφωνία για το Brexit μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου ειδάλλως θα έρθει με έξοδο χωρίς συμφωνία, δίνουν κορυφαίοι αξιωματούχοι της ΕΕ, σύμφωνα με δημοσίευμα του Indepedent.

Η προθεσμία φαίνεται να συμφωνήθηκε σε συνεδρίαση στο Παρίσι το βράδυ της Τετάρτης (18/9) μεταξύ του Γάλλου Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν και του πρωθυπουργού της Φινλανδίας Antti Rinne ο οποίος συντονίζει τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, και έρχεται μετά τις δηλώσεις του επικεφαλής διαπραγματευτή της ΕΕ Μισέλ Μπαρνιέ προς τον Μπόρις Τζόνσον νωρίτερα που του ξεκαθάριζε «να πάψει να προσποιείται πως διαπραγματεύεται».

«Αν θέλει το Ηνωμένο Βασίλειο να εξετάσει εναλλακτικές, αυτό πρέπει να γίνει πριν το τέλους του μήνα», είπε ο Rinne στους δημοσιογράφους. Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα οι Ευρωπαίοι ηγέτες εμφανίζονται δυσαρεστημένοι από την στάση του Μπόρις Τζόνσον θεωρώντας ότι σπαταλά το χρόνο χωρίς να καταθέτει συγκεκριμένε προτάσεις, κοιτάζοντας με το ένα μάτι τις εκλογές.

Μοιραστείτε το: