29/05/2020
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ | Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019 - 20:20

Τριήμερο φεστιβάλ για την Ειρήνη στην πλατεία Συντάγματος

Το διοργανώνει το Connected We Stand στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Ειρήνης που έχει καθιερωθεί από τον ΟΗΕ

Από δραστηριότητες, συναυλίες, αθλητικά δρώμενα, εργαστήρια και άλλα πολλά θα γεμίσει η πλατεία Συντάγματος το τριήμερο 19-21 Σεπτεμβρίου.

Στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Ειρήνης που έχει καθιερωθεί από τον ΟΗΕ, το Connected We Stand διοργανώνει τριήμερο φεστιβάλ.

Το Fabric Republic, η Iasis ΑμΚΕ, το Connect your City, οι Art Thread, η KINITRO - Labyrinth of Senses ενώνουν τις δυνάμεις τους με σκοπό τη στήριξη 30.000 θυμάτων πολέμου.

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ θα υπάρξει και τελετή απονομής βράβευσης ενεργών πολιτών.

Ο σκοπός του Connected we stand

Το CONNECTED WE STAND φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα πανευρωπαϊκό θεσμό, ο οποίος στοχεύει στην ανάδειξη του ενεργού πολίτη ως ασπίδα για την κοινωνία και την ειρήνη. Φέτος, για πρώτη φορά διοργανώνεται σε τέσσερις πόλεις παράλληλα. Η Αθήνα, οι Βρυξέλλες, η Λεμεσός και το Ναύπλιο με την UNESCO Αργολίδος επιδιώκουν να στείλουν ηχηρό μήνυμα για την Ειρήνη!

Τα έσοδα θα διατεθούν για την οικονομική ενίσχυση 30.000 θυμάτων πολέμου.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές μέσα στο φεστιβάλ θα υπάρχουν πολλές δράσεις, οι οποίες θα έχουν στόχο να ενώσουν τις διαφορετικές ομάδες της κοινωνίας.

Κατά τη διάρκεια του τριήμερου φεστιβάλ οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την έκθεση με τίτλο «ART CRIMES». Ο καλλιτέχνης SΑΚΕ μετά από 19 χρόνια ενασχόλησης με την τέχνη του τατουάζ και βασισμένος στα πρώιμα χρόνια της πορείας του, στις επιρροές από την τέχνη του γκράφιτι και την αγάπη για την κουλτούρα του δρόμου (street culture), μέσω της έκθεσής του επιδιώκει να «ενώσει» το δρόμο με τον αρχαιοελληνικό πολιτισμό και αναμιγνύει φως και σπρέι με αγάλματα άλλων εποχών. Όλα τα έσοδα των δωρεών της έκθεσης «ART CRIMES» θα διατεθούν για την υποστήριξη του προγράμματος Fabric Republic.

Ποιοι θα συμμετέχουν στη συναυλία

Την εκδήλωση θα παρουσιάζουν η δημοσιογράφος Κλέλια Χαρίση και ο παρουσιαστής Γιώργος Μαυρίδης. Στη συναυλία της Παρασκευής συμμετέχουν οι Josephine, Alcatrash, Στέλιος Λεγάκης, OGE, Έλενα Τσαγκρινού, Mike και Dee Vibes. Στη συναυλία του Σαββάτου θα συμμετάσχουν Χρήστος Δάντης, Κατερίνα Στικούδη, Arva, Antonella, Ιάσονας Μανδηλάς, The Otherside Project με Γιάννη Χατζηεγεωργίου & Αποστόλη Τότσικα, Duke & Alpha, Μυριέλλα Κουρεντή, Ματίνα, Χριστίνα Γεροθόδωρου, Άκης Παναγιωτίδης, Λίλα Τριάντη.

Το Φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας, του δήμου Αθηναίων και του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης και θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Συντάγματος και στην αίθουσα μετρό του Συντάγματος, από τις 11:00 έως τις 23:00.

Μοιραστείτε το: