29/02/2020
Ελλάδα | Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019 - 12:09

Τέλος το κάπνισμα και στις παιδικές χαρές και τους ανοιχτούς χώρους που κινούνται παιδιά

Ο Κικίλιας ξεκαθάρισε ότι θα επιβάλλονται πρόστιμα ανάλογα με το παράπτωμα * Προανήγγειλε προσλήψεις στα δημόσια νοσοκομεία

Αποφασισμένος να εφαρμόσει τον αντικαπνιστικό νόμο και να τον επεκτείνει σε όλο και περισσότερους χώρους εμφανίζεται ο Βασίλης Κικίλιας.

Ο υπουργός Υγείας δήλωσε την Τετάρτη (18/9) στον ΣΚΑΪ ότι θα απαγορεύεται το κάπνισμα και στις παιδικές χαρές και γενικότερα σε ανοιχτούς χώρους που κινούνται παιδιά.

Τα μέτρα θα καλύπτουν επίσης τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και τους κλειστούς αθλητικούς χώρους.

Οι νέες ρυθμίσεις θα περιλαμβάνονται σε νέο νομοσχέδιο επικαιροποίησης της αντικαπνιστικής νομοθεσίας που θα φέρει η κυβέρνηση στην Βουλή τις επόμενες εβδομάδες.

Για τους παραβάτες θα προβλέπονται πρόστιμα ανάλογα με το παράπτωμα, ενώ παράλληλα το νομοσχέδιο θα περιέχει και ειδικές ρυθμίσεις για ελέγχους κι επιθεωρήσεις.

Όπως υπογράμμισε, ωστόσο, δεν δίνει προτεραιότητα στο τιμωρητικό κομμάτι, επισημαίνοντας ότι «ο Έλληνας έχει συλλογική συνείδηση και ατομική ευθύνη και φιλότιμο».

Επίσης είπε ότι τον Οκτώβριο η κυβέρνηση θα αρχίσει μεγάλη ενημερωτική εκστρατεία ώστε οι πολίτες να μάθουν τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους και θα ακολουθήσουν περαιτέρω καμπάνιες σε βάθος τετραετίας.

Παράλληλα προανήγγειλε προσλήψεις στα δημόσια νοσοκομεία, διευκρινίζοντας ότι πρώτη προτεραιότητα είναι η ενίσχυση των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών και των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας. Σε αυτά τα μέτωπα «δεν μου αρέσει καθόλου η εικόνα», ανέφερε.

Επίσης σδήλωσε ότι χρειάζονται τουλάχιστον τρεις νοσηλευτές ανά γιατρό και για κάθε κλίνη στις ΜΕΘ και δεσμεύτηκε πως προσλήψεις που θα βελτιώσουν την κατάσταση θα γίνουν εντός πέντε μηνών.

Μοιραστείτε το: