29/05/2020
Ελλάδα | Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019 - 00:13

Περιοδεία Μητσοτάκη στα Γιάννενα

Συναντήθηκε και με τον πρόεδρο του ΠΑΣ Γιώργο Χριστοβασίλη * Επίκεντρο της συζήτησης τα τηλεοπτικά της Σούπερ Λίγκας 2

Η μονάδα επεξεργασίας αστικών στερεών αποβλήτων στο Ελευθεροχώρι Ιωαννίνων, ήταν ο πρώτος σταθμός της περιοδείας του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ήπειρο την Τρίτη (17/9).

Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για τη λειτουργία του έργου και συνεχάρη τους παράγοντες κατασκευής του, ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς, υπογραμμίζοντας ότι είναι ένα πρότυπο συνεργασίας του Δημόσιου και του Ιδιωτικού Τομέα και το μοντέλο που πρέπει να ακολουθηθεί και στις άλλες περιφέρειες. «Μέσα στην τετραετία θα έχει λυθεί το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων στην χώρα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στη Βίτσα, στα Ζαγοροχώρια  ο πρωθυπουργός απευθύνθηκε στους κατοίκους λέγοντας με νόημα ότι δεν πρόκειται να μείνει κλεισμένος στο Μαξίμου. «Είχα δώσει υπόσχεση στους Έλληνες πολίτες ότι δεν θα μείνω κλεισμένος στο Μαξίμου, όχι μόνο για να κρατώ ζωντανή την επαφή με την κοινωνία αλλά για να δώσω έμφαση στην περιφερειακή ανάπτυξη» Ο πρωθυπουργός  είπε στους συγκεντρωμένους πως θα ασχοληθεί προσωπικά για την ένταξη των Ζαγοροχωρίων στον κατάλογο των πολιτιστικών τοπίων της UNESCO.

Νωρίτερα  ο Κυριάκος  Μητσοτάκης επισκέφθηκε την Ιερά Μόνη Βελλά, όπου τον  υποδέχτηκε και τον ξενάγησε στις νέες εγκαταστάσεις παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων που πρόκειται να λειτουργήσει σύντομα, ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος, ο οποίος έθεσε στον πρωθυπουργό το ζήτημα λειτουργίας Γεωργικής Σχολής.

Στο περιθώριο αυτής της επίσκεψης ο Μητσοτάκης είχε μία ολιγόλεπτη συνάντηση και  με τον πρόεδρο του ΠΑΣ Γιάννινα, Γιώργο Χριστοβασίλη, ο οποίος είχε την ευκαιρία να του θέσει το ζήτημα των τηλεοπτικών για να ξεκινήσει το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας 2. Ο πρωθυπουργός τον καθησύχασε λέγοντας ότι πολύ σύντομα θα δρομολογηθούν τα πράγματα. Οι δύο συζήτησαν και για την υπόθεση του νέου γηπέδου με τον Μητσοτάκη να υπόσχεται πως θα εξετάσουν το θέμα τα αρμόδια Υπουργεία.

Η περιοδεία του πρωθυπουργού στην Ήπειρο έκλεισε το βράδυ της Τρίτης (22/9) στην πόλη των Ιωαννίνων με επίσκεψη στο Δήμο και συνομιλία με το δήμαρχο Μωυσή Ελισάφ, όπου ο Μητσοτάκης επανέλαβε την πρόθεσή του, μία φορά τον μήνα να περιοδεύει στην ελληνική περιφέρεια.

Μοιραστείτε το: