29/05/2020
Βόλεϊ | Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2019 - 23:39

Ανδρεόπουλος: «Ακόμα και να μην προκριθούμε, βγάζω το καπέλο στους παίκτες μου»

Τι δήλωσε ο προπονητής της Εθνικής βόλεϊ Ανδρών μετά την ήττα από την Πορτογαλία

Η Εθνική βόλεϊ των Ανδρών ηττήθηκε με 3-1 σετ από την Πορτογαλία την Τρίτη (17/9) και έμπλεξε για την πρόκριση στους «16» του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Μετά το τέλος του αγώνα, ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος απέδωσε την ήττα στην έλλειψη ενέργειας και όχι στο ρίσκο με τα σερβίς.

Παράλληλα, ο ομοσπονδιακός τεχνικός έδωσε συγχαρητήρια στους παίκτες του, είτε πάρουν είτε όχι το εισιτήριο για την επόμενη φάση.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Δημήτρη Ανδρεόπουλου:

Αναλυτικά: «Είχαμε δώσει στο πρώτο σετ 11 πόντους από το σερβίς, όμως ήμασταν μπροστά στο σκορ. Έχουμε έναν συγκεκριμένο τρόπο παιχνιδιού, ο οποίος έχει ιδιαίτερο ρίσκο από το σερβίς και το ξέρουμε εκ των προτέρων ότι θα έχουμε και χαμένα. Το παιχνίδι δεν χάθηκε από το σερβίς, αλλά αρχίσαμε να χάνουμε ενέργεια.

Η επίθεσή μας περιορίστηκε και αρχίσαμε να μην έχουμε συγκέντρωση, σε ένα παιχνίδι που η Πορτογαλία δεν έκανε λάθη και το παιχνίδι έγειρε υπέρ τους. Ήταν δύσκολο παιχνίδι από την αρχή, βγάλαμε ενέργεια, αλλά στο τέλος δεν τα καταφέραμε. Το μυαλό των παικτών έχασε τη συγκέντρωσή του και αυτό δεν είναι απλό να λυθεί. Είναι ολόκληρο προπονητικό θέμα του ελληνικού βόλεϊ και το γνωρίζουμε.

Πριν το παιχνίδι βλέπαμε στο βίντεο μία ομάδα καλύτερη από εμάς από άποψη δύναμης. Αυτό δεν το είδαμε μέσα στο παιχνίδι, αλλά η Πορτογαλία επέβαλε το ρυθμό της και ξέρουμε γιατί έγινε αυτό. Έχει δώσει πολλά μεγάλα παιχνίδια και αυτό δημιουργεί μία σταθερότητα για μεγάλο διάστημα. Εμείς, ως Ελλάδα, ακόμα δεν το έχουμε, πρέπει να το φτιάξουμε».

Για τις ελπίδες πρόκρισης: «Ακόμα και να μην προκριθούμε, η ομάδα πάλευε συνεχώς και “βγάζω το καπέλο” στους παίκτες μου. Τους αξίζουν συγχαρητήρια για αυτό που πέτυχαν. Κανείς δεν έχει παίξει ξανά σε ευρωπαϊκό, παρόλα αυτά δεν φοβήθηκαν τίποτα και έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό.

Θα περιμένουμε το παιχνίδι της Πορτογαλίας με τη Ρουμανία, αλλά θεωρώ πως η Πορτογαλία έχει μεγάλο προβάδισμα. Από την άλλη, η Ρουμανία δεν έχει νίκη ακόμα και είναι δύσκολο να ανασυγκροτηθεί, όμως εμείς ακόμα ελπίζουμε».

Για το μέλλον της Εθνικής: «Ξεκινήσαμε μία προσπάθεια πέρυσι το καλοκαίρι και πραγματικά έχουμε κάνει βήματα μπροστά. Δεν φτάνει, όμως, αυτό για να μπούμε στο υψηλό επίπεδο, θέλει και άλλα, όμως έχουμε τη δύναμη να το κάνουμε. Οι ίδιοι αθλητές έδειξαν ότι θέλουν να ανέβουν επίπεδο. Τώρα, εμείς είμαστε υπεύθυνοι να τους παρέχουμε όσα γνωρίζουμε και να τους βοηθήσουμε να το πετύχουν.

Θα ολοκληρώσω την έκθεσή μου και τις σκέψεις μου προς το προεδρείο της Ομοσπονδίας το επόμενο διάστημα. Γνωρίζουμε πολύ καλά τι χρειάζεται να κάνουμε για να φτάσουμε σε καλό επίπεδο. Δεν είναι εύκολα τα πράγματα, η Ομοσπονδία κάνει ό,τι καλύτερο για να μας, παρέχει τα βασικά, αλλά αυτό δεν φτάνει. Πρέπει όλοι να δώσουμε παραπάνω πράγματα».

Μοιραστείτε το: