29/05/2020
Κόσμος | Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2019 - 00:31

Απαγορεύτηκε το ηλεκτρονικό τσιγάρο στη Νέα Υόρκη

Αυτό ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της αμερικανικής πολιτείας, Άντριου Κουόμο

Την απαγόρευση του ηλεκτρονικού τσιγάρου ανακοίνωσε τη Δευτέρα (16/9) ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο.

Θα απαγορευτούν όλα τα υγρά αναπλήρωσης με γεύσεις για ηλεκτρονικά τσιγάρα προκειμένου να αντιμετωπιστεί η σοβαρή πνευμονική ασθένεια, που σε κάποιες περιπτώσεις οδήγησε στον θάνατο και αποδίδεται στο άτμισμα.

Ο Κουόμο είπε ότι το άτμισμα είναι επικίνδυνο και ανησυχεί ότι τα ηλεκτρονικά τσιγάρα με γεύσεις φρούτων ή γλυκών οδηγούν τους νέους στην εξάρτηση από τη νικοτίνη.

Σχεδόν 400 άνθρωποι στις ΗΠΑ έχουν ασθενήσει από μια μυστηριώδη πνευμονική νόσο που ενδέχεται να σχετίζεται με το άτμισμα, σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC), με τους έξι από αυτούς να πεθαίνουν.

Η Νέα Υόρκη είναι η δεύτερη Πολιτεία που υιοθετεί μια τέτοια απαγόρευση καθώς θυμίζουμε ότι είχε προηγηθεί το Μίσιγκαν, στις αρχές του μήνα, ενώ την Τετάρτη (18/9), η αμερικανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να αποσύρει όλα τα προϊόντα με γεύσεις από τα σημεία πώλησης.

Τέλος, οι πωλήσεις ηλεκτρονικών τσιγάρων στη Νέα Υόρκη απαγορεύονται σε νέους κάτω των 18 ετών με αυτό το ηλικιακό όριο να αυξάνεται στα 21 έτη από τον προσεχή Νοέμβριο.

Μοιραστείτε το: