25/01/2020
Διοικητικά - Δικαστικά | Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019 - 15:27

Έβαλε τα πράγματα στη θέση τους η Σούπερ Λίγκα 1

Απάντηση της διοργανώτριας στις διαμαρτυρίες της ΑΕΛ

Ανακοίνωση εξέδωσε το μεσημέρι της Τετάρτης (11/9) η διοργανώτρια αρχή της Σούπερ Λίγκας 1 και στην οποία βάζει τα πράγματα στην θέση.

Αναφορικά με την ανακοίνωση που εξέδωσε το πρωί της ίδιας ημέρας η ΠΑΕ ΑΕΛ και στην οποία καταφέρεται εναντίον του προέδρου της διοργανώτριας, Μηνά Λυσάνδρου και για σχόλια του αναφορικά με την κατάσταση του αγωνιστικού χώρου στο AEL FC ARENA.

Η Σούπερ Λίγκα 1 στην ανακοίνωση της αναφέρει ότι όλες οι ΠΑΕ, άρα και η ΑΕΛ, έχουν λάβει γνώση της έκθεσης αξιολόγησης των αγωνιστικών χώρων των γηπέδων τους και τονίζει ότι στόχος της είναι να προσφέρει σε όλες τις ομάδες όσα χρειάζονται προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες διορθωτικές ενέργειες στους αγωνιστικούς χώρους που χρήζουν βελτίωσης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Σούπερ Λίγκας 1:

«Με αφορμή την ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΛ, σχετικά με την κατάσταση του αγωνιστικού χώρου του AEL FC ARENA, διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

1. Όλες οι ΠΑΕ-Μέλη της Super League, άρα και η ΠΑΕ ΑΕΛ, έχουν λάβει γνώση της έκθεσης αξιολόγησης των αγωνιστικών χώρων των γηπέδων τους, βάσει της επίσημης επιθεώρησης και αναφοράς των εμπειρογνωμόνων της εταιρείας STRI.

2. Η Super League ως αυτόνομο νομικό πρόσωπο το οποίο εκπροσωπεί τις 14 συμμετέχουσες ομάδες της ανώτατης επαγγελματικής κατηγορίας του ελληνικού ποδοσφαίρου υλοποίησε και θα συνεχίσει να υλοποιεί ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της περί αξιολόγησης όλων των αγωνιστικών χώρων των ΠΑΕ-Μελών της Super League πριν την έναρξη της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου και σε τακτά χρονικά διαστήματα, μετά την έναρξη, όπως άλλωστε προβλέπεται ρητά και στην Προκήρυξη του Πρωταθλήματος Super League.

3. Στόχος της Super League είναι να προσφέρει σε όλες τις ομάδες τα απαραίτητα επιστημονικά δεδομένα από διεθνώς καταξιωμένους εμπειρογνώμονες, ώστε να γίνουν όλες εκείνες οι απαραίτητες διορθωτικές ενέργειες στους αγωνιστικούς χώρους που χρήζουν βελτιώσεων.

4. Η Super League δε θα προβεί σε δημόσια αντιπαράθεση με ΠΑΕ-Μέλη της και στόχος της αξιολόγησης των αγωνιστικών χώρων από την εταιρεία STRI, η οποία επελέγη ομόφωνα από το Διοικητικό Συμβούλιό της, είναι σε κάθε περίπτωση, η διασφάλιση των προδιαγραφών που θα επιτρέπουν στις ομάδες, τους ποδοσφαιριστές, τους φιλάθλους και όλους όσοι παρακολουθούν το Πρωτάθλημα της Super League, να απολαμβάνουν τις καλύτερες δυνατές συνθήκες στους αγωνιστικούς χώρους, προβαίνοντας προληπτικά στις διορθωτικές παρεμβάσεις που απαιτούνται».

Μοιραστείτε το: