25/01/2020
ΧΑΝΙΑ | Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019 - 14:18

Λυχναράς: «Νόμιμο και αναφαίρετο δικαίωμα να ονομαζόμαστε ΠΑΕ Χανιά»

Ο γ' αντιπρόεδρος και νομικός σύμβουλος της χανιώτικης ΠΑΕ έβαλε τα πράγματα στη θέση τους * Αισιοδοξεί ότι θα βρεθεί λύση με τα τηλεοπτικά

Ξεκάθαρος όσον αφορά το θέμα της χρήσης της ονομασίας ΠΑΕ Χανιά εμφανίστηκε ο Άρης Λυχναράς.

Ο γ' αντιπρόεδρος και νομικός σύμβουλος της χανιώτικης ΠΑΕ εξήγησε ότι έχουν το «νόμιμο και αναφαίρετο δικαίωμα να ονομαζόμαστε ΠΑΕ Χανιά», ενώ αναφέρθηκε και στο θέμα της μετάθεσης της πρεμιέρας του πρωταθλήματος.

Όπως εξήγησε, θεωρεί ότι θα βρεθεί λύση στα τηλεοπτικά, αλλά αν η μείωση κυμανθεί στο 40%, τότε δεν θα υπάρξει σέντρα.

Αναλυτικά τα όσα είπε στον «Super FM» την Τρίτη (10/9):

Για την έναρξη του πρωταθλήματος στις 28-29/9: «Οι λόγοι είναι βασικά ότι μέχρι σήμερα δεν έχει υπογραφεί η σύμβαση μεταξύ ΕΡΤ, που θα είναι αυτός που θα έχει τα τηλεοπτικά μας δικαιώματα ως κεντρική διαχείριση με την Σούπερ Λίγκα 2. Εμείς είχαμε βάλει προϋπόθεση ότι αν δεν έχει υπογραφεί η σύμβαση, δεν αρχίζει το πρωτάθλημα. Η απόφαση που πάρθηκε, ήταν να ξεκινήσουμε, να βγει το πρόγραμμα, γιατί υπάρχει έντονη πεποίθηση ότι η σύμβαση θα υπογραφεί».

Για το τι χρήματα θα πάρουν τελικά οι ΠΑΕ: «Αυτό είναι άγνωστο. Η πρόταση που έχει κάνει η ΕΡΤ είναι 60% κάτω από την αρχική συμφωνία, που αυτό είναι κάτι που επ’ ουδενί δεν το δεχόμαστε. Πιστεύουμε ότι θα υπάρξει καλή διάθεση από την κυβέρνηση για μία λύση που θα ικανοποιεί και τις δύο πλευρές για να λειτουργήσουν σωστά οι ομάδες. Εκτιμώ ότι αν η μείωση είναι 40%, είναι μια πρόταση που δεν θα είναι εφικτή. Αυτό είναι και λογικό, δεν είναι παράλογο. Δυστυχώς, αυτά μας είχαν υποσχεθεί και με αυτά ξεκίνησαν οι ομάδες τον προγραμματισμό τους».

Για το πρωτάθλημα Κ19: «Θα διεξαχθεί σε δύο ομίλους, σε τέσσερις γύρους και θα έχει διάρκεια 20 αγωνιστικές. Αυτό είναι καλό για τις κρητικές ομάδες. Θα έχουν το λιγότερο δυνατό κόστος. Από ‘κει και πέρα, είναι και το ασφαλιστικό, το οποίο δεν έχει λυθεί ακόμα, μιλάω για τους ποδοσφαιριστές. Υπάρχουν κάποιες προτάσεις, έχουν γίνει αντιπροτάσεις για να καλύπτονται οι ποδοσφαιριστές και είμαστε σε αυτή τη διαδικασία τώρα».

Για το τι διαδικασία θ’ ακολουθηθεί σχετικά με τα τηλεοπτικά από εδώ και στο εξής: «Είμαστε από μέρα σε μέρα και ώρα σε ώρα σε μία εν δυνάμει αναμονή να συναντηθεί η Σούπερ Λίγκα 2 με τον υπουργό οικονομικών. Βρισκόμαστε σε αυτό το επίπεδο τώρα και μαζί με τον πρόεδρο της Σούπερ Λίγκα 2 θα υπάρχουν και δύο εκπρόσωποι του συμβουλίου και ένας απ’ αυτούς θα είμαι εγώ».

Για το πώς περιμένει τη νέα σεζόν για ό,τι αφορά την ομάδα των Χανίων: «Είμαστε στην 5η χρόνια στην Β’ επαγγελματική κατηγορία. Ο κ. Ροκάκης έχει κάνει μια μεγάλη προσπάθεια μαζί με το επιτελείο του, η οποία έχει αποδειχθεί άκρως επιτυχημένη. Ο στόχος που είχε τεθεί από την αρχή ήταν να είναι υγιείς οι βάσεις τόσο σε οικονομικό επίπεδο όσο και σε ανθρώπινο δυναμικό, δηλαδή με ανθρώπους ξεχωριστούς στην τοπική κοινωνία. Ολοι, όχι μόνο στην Κρήτη και στην Αθήνα, αλλά και βορειότερα που πηγαίνουμε με την ομάδα, μιλάνε με τα καλύτερα λόγια και αντιμετωπίζουμε αυτή την καλή κριτική για την ποιότητα που έχει η ΠΑΕ. Τώρα, αυτό που κοιτάζουμε είναι και αγωνιστικά να γίνουμε καλύτεροι, όπως βλέπετε το πολεμάμε με νύχια και με δόντια. Ο κ. Ροκάκης εξ ιδίων τουλάχιστον συμβάλει υπεράνω και των δυνάμεων του και έχει φτάσει να παίρνει ό,τι καλύτερο υπάρχει στο ποδοσφαιρικό στερέωμα γι’ αυτή την κατηγορία. Γι’ αυτό και βλέπετε κάθε χρόνο πως πλασάρεται η ομάδα καλύτερα τη μία φορά από την άλλη. Αυτό που θα διεκδικήσουμε φέτος είναι ό,τι καλύτερο γίνεται για να μείνει ευχαριστημένος ο φίλαθλος κόσμος μας».

Για το όνομα Χανιά της ΠΑΕ: «Από νομικής πλευράς με εντολή της διοίκησης κάναμε αυτό που έπρεπε. Τροποποιήσαμε το καταστατικό μας και έχουμε τον διακριτικό τίτλο, ΠΑΕ Χανιά. Εχουμε το νόμιμο και αναφαίρετο δικαίωμα να ονομαζόμαστε ως ΠΑΕ Χανιά και έτσι αυτό θα πρέπει να το σέβεται κάθε αθλητική ή άλλη αρχή. Πάρα πολύ απλό είναι».

Για το αν νομικά μπορεί να αλλάξει το σήμα: «Θα το πω άλλη μια φορά, όπως το έχω πει κατά κόρον και δημόσια, αλλά και στην Κρήτη που έχω έρθει πολλές φορές. Αυτό, από το νόμο, απαγορεύεται. Απαγορεύεται από τον αθλητικό νόμο 2725. Πρέπει να υπάρχει το σήμα του ιδρυτικού σωματείου, δεν το λέμε εμείς, το λέει ο νόμος. Παρά ταύτα, η διοίκηση φέτος, θα δείτε το έχει παντρέψει αυτό με τέτοιο τρόπο ούτως ώστε να μπορεί να συγκεράσει όλες τις πλευρές και αυτή είναι μια καλή προσπάθεια, μια καλή κίνηση και θα πρέπει να εκτιμηθεί στην παρούσα φάση»

Μοιραστείτε το: