25/02/2020
Ελλάδα | Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019 - 12:38

Μητσοτάκης: «Θα στηρίξουμε το δημόσιο σχολείο»

Ο πρωθυπουργός βρέθηκε σε σχολείο στο Γαλάτσι για την πρώτη ημέρα της σχολικής χρονιάς

Το κουδούνι ήχησε ξανά το πρωί της Τετάρτης (11/9) στα περισσότερα σχολεία της χώρας, σημαίνοντας την έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε στον αγιασμό που τελέστηκε στο 7ο Δημοτικό Σχολείου Γαλατσίου και διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα στηρίξει το δημόσιο σχολείο.

Ο πρωθυπουργός ευχήθηκε «καλή, ευτυχισμένη και χαρούμενη σχολική χρονιά με πλούσιες εμπειρίες», συμπληρώνοντας ότι σήμερα θα χτυπήσει το κουδούνι σε 4.500 δημοτικά σχολεία σε όλη τη χώρα και σε 5.500 νηπιαγωγεία, με δασκάλους, καθηγητές και βιβλία στη θέση τους».

Απευθυνόμενος στους μαθητές και ιδιαίτερα στα... πρωτάκια, τους είπε: «Να σας πω ότι είναι, πράγματι, ξεχωριστά αυτά τα χρόνια. Να χαίρεστε τη γνώση και τις εμπειρίες του σχολείου. Να σέβεστε τους δασκάλους σας, να ακούτε τους γονείς σας, να μην τους κάνετε τη ζωή πάρα πολύ δύσκολη».

Αναφερόμενος στους εκπαιδευτικούς, σημείωσε ότι η κυβέρνηση γνωρίζει, εκτιμά και σέβεται το πολύ δύσκολο έργο το οποίο επιτελούν: «Και να γνωρίζουν πως θα είμαστε κοντά τους να στηρίξουμε το δημόσιο σχολείο, τη δημόσια εκπαίδευση, την επιμόρφωση των δασκάλων. Να ξαναδούμε τα προγράμματα σπουδών, με καλύτερα βιβλία, με περισσότερες διαδραστικές εμπειρίες, με περισσότερο στήριξη στις μαθησιακές δυσκολίες, γιατί γνωρίζω καλά ότι είστε ένα σχολείο που δίνετε μεγάλη σημασία σε αυτόν τον ευαίσθητο τομέα της παιδείας μας».

Και κατέληξε: «Να ευχηθώ, λοιπόν, από την καρδιά μου, να έχετε μία καλή, ευτυχισμένη και χαρούμενη χρονιά, να αποκομίσετε πλούσιες εμπειρίες και κυρίως να χαρείτε αυτήν την πολύ όμορφη σχολική εμπειρία. Να είστε καλά. Καλή χρονιά από καρδιάς». 

Στη συνέχεια, με τη βοήθεια των μαθητών, ο πρωθυπουργός φύτεψε μία ελιά στον κήπο του σχολείου, ενώ του δόθηκε ως δώρο μία μικρή γλάστρα με βασιλικό, το χώμα της οποίας προέρχεται από κομποστοποίηση που έκαναν επιμελώς σε σχολική δράση την προηγούμενη περίοδο. 

Ο Μητσοτάκης μίλησε με εκπαιδευτικούς και γονείς, βιαβεβαιώνοντας πως η πολιτεία θα κάνει ό,τι μπορεί έτσι ώστε να βρίσκεται συνεχώς δίπλα τους. Μάλιστα, αναφέρθηκε στον ρόλο του δασκάλου στη συνολική διαμόρφωση και μετέπειτα εξέλιξη του ανθρώπου, σημειώνοντας ότι: «Όλοι μας, τους καλούς δασκάλους θυμόμαστε».

Παράλληλα, επαίνεσε τόσο το διδακτικό προσωπικό όσο και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου για τη σημαντική δραστηριότητά τους αλλά και την καλή μεταξύ τους συνεργασία. 

Τον πρωθυπουργό συνόδευε η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, αρμόδια για θέματα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδκής Αγωγής, Σοφία Ζαχαράκη.

Μοιραστείτε το: