05/06/2020
Διοικητικά - Δικαστικά | Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2019 - 14:02

Στις 29 Σεπτεμβρίου τελικά η έναρξη της Σούπερ Λίγκας 2

Αυτή είναι η απόφαση της διοργανώτριας στο Διοικητικό Συμβούλιο της Τρίτης * Η τοποθέτηση Γκαγκάτση, που έκανε εντύπωση * Ραντεβού με Σταϊκούρα * Όλο το ρεπορτάζ στο a-sports.gr

Σέντρα στο πρωτάθλημα δύο εβδομάδες αργότερα… Αυτό αποφάσισαν οι ομάδες της Σούπερ Λίγκας 2 στο Δ.Σ. της διοργανώτριας την Τρίτη (10/9). Κοινώς, η έναρξη της SL2 για την αγωνιστική περίοδο 2019-20 θα πραγματοποιηθεί στις 29 Σεπτεμβρίου και όχι στις 15/9, όπως ήταν προγραμματισμένο αρχικά.

Εξέλιξη, που δεν αποτελεί έκπληξη, αλλά ήταν λίγο πολύ αναμενόμενη με δεδομένο ότι ακόμα δεν έχει υπογραφεί ακόμα η τελική σύμβαση για τα τηλεοπτικά δικαιώματα με την ΕΡΤ.

Από το Δ.Σ. έλειπε μόνο ο Απόλλων Λάρισας, ο οποίος είχε ειδοποιήσει για την απουσία του, ενώ -έστω και δια δικηγόρων- εκπροσωπήθηκαν οι υπόλοιπες 11 ΠΑΕ.

Να σημειωθεί ότι δεν υπήρξε ψηφοφορία για την έναρξη του πρωταθλήματος στις 29/9, παρά περί του αντιθέτου είχαν διαρρεύσει αρχικά, καθώς σχεδόν δια βοής όλες οι ομάδες συμφώνησαν στην εν λόγω ημερομηνία.

Επιπρόσθετα εντύπωση προκάλεσε στο συμβούλιο η τοποθέτηση του πρωτοεμφανιζόμενου ως νομικού εκπροσώπου της ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης, Βασίλη Γκαγκάτση, ο οποίος μεταξύ άλλων υποστήριξε για το «καυτό» ζήτημα των τηλεοπτικών: «Επειδή από μέρους των ομάδων και της διοργανώτριας έχουν εκπληρωθεί όλες οι προϋποθέσεις – προαπαιτούμενα για τη σύμβαση με την ΕΡΤ, δηλαδή και η νέα κατηγορία και η αναδιάρθρωση υπάρχει λύση: Να ξεκινήσει το πρωτάθλημα όποτε αποφασίσετε και να το τιμολογήσετε… Αν δεν σας πληρώσουν, τότε έχετε δικαίωμα και μπορείτε να κινηθείτε νομικά».

Τέλος συστάθηκε επιτροπή, η οποία θα συναντηθεί άμεσα με τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα για το θέμα του τηλεοπτικού συμβολαίου. Σε αυτό το τετ α τετ εκτός από τον Λεουτσάκο θα μετέχουν και οι Χριστοβασίλης και Λυχναράς για λογαριασμό ΠΑΣ Γιάννινα και Α.Ο. Χανιά αντίστοιχα.

Μοιραστείτε το: