24/01/2020
Κόσμος | Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2019 - 13:23

Σάρωσε τις Μπαχάμες ο τυφώνας Dorian, ένα 8χρονο αγόρι έχασε τη ζωή του

Περισσότεροι από 1.000.000 άνθρωποι φεύγουν από τα σπίτια τους στις ΗΠΑ

Ενα αγόρι 8 ετών από τα νησιά Αμπάκο είναι ο πρώτος νεκρός του ισχυρού τυφώνα Dorian που πλήττει τις τελευταίες ώρες τις Μπαχάμες.

Την είδηση γνωστοποίησε η γιαγιά του παιδιού μιλώντας στα ΜΜΕ, η οποία ανέφερε πως ενημερώθηκε από την κόρη της, ενώ πρόσθεσε πως παράλληλα αγνοείται η αδερφή του μικρού.

Πρόκειται για το χειρότερο τυφώνα που καταγράφηκε στον Ατλαντικό τις τελευταίες δεκαετίες και σάρωσε τις Μπαχάμες προτού κινηθεί προς τη Φλόριντα και τις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ.

Η διαταγή εκκένωσης στις δύο αμερικανικές Πολιτείες που έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μαζί με τη Φλόριντα, τίθεται σε ισχύ από το μεσημέρι της Δευτέρας (2/9) με τον κυβερνήτη της Νότιας Καρολίνα, Χένρι Μακ Μάκστερ, να λέει ότι δεν θα πάρει κανένα ρίσκο για ανθρώπινες ζωές, αφού σε ορισμένες περιοχές λόγω της φουσκοθαλασσιάς αξιωματούχοι προειδοποιούν ότι η στάθμη των υδάτων μπορεί να ανέβει ακόμη και κατά επτά μέτρα.

Η διαταγή εκκένωσης αφορά 830.000 ανθρώπους, πολλοί εκ των οποίων θα απομακρυνθούν από τις εστίες τους για τέταρτη φορά σε τέσσερα χρόνια.

«Δεν μπορούμε να τους ευχαριστήσουμε όλους, αλλά πιστεύουμε ότι μπορούμε να τους κρατήσουμε όλους ζωντανούς» είπε ο Μακ Μάστερ

Μοιραστείτε το: