25/02/2020
Ελλάδα | Παρασκευή 23 Αυγούστου 2019 - 20:37

Βράβευσε Μπλατ ο Κικίλιας

Συγκινητική στιγμή με τον Υπουργό Υγείας να συγχαίρει τον προπονητή του Ολυμπιακού για το θάρρος του * Τι δήλωσαν οι δύο άνδρες

Μία πολύ όμορφη στιγμή έλαβε χώρα την Παρασκευή (23/8) στο υπουργείο Υγείας με την βράβευση του προπονητή του Ολυμπιακού Ντέιβιντ Μπλατ, από τον Βασίλη Κικίλια.

Ο Υπουργός Υγείας, συνοδευόμενος από τον Υφυπουργό, Βασίλη Κοντοζαμάνη παρέδωσαν βραβείο στον Αμερικανοισραηλινό τεχνικό των «ερυθρολεύκων», για το θάρρος που είχε να κάνει γνωστό το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει.

Παράλληλα ο Β. Κικίλιας χαρακτήρισε μεγάλη τιμή την παρουσία και την αποδοχή της πρόσκλησης από τον Ντέιβιντ Μπλατ, τον οποίο χαρακτήρισε έναν καταξιωμένο επαγγελματία και προπονητή.

Ο Υπουργός Υγείας ανέφερε επίσης ότι με την δημοσιοποίηση του προβλήματος, ο Μπλατ έδωσε έμπνευση στα νέα παιδιά και στους συνανθρώπους μας που ενδεχομένως να αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα.

Αναλυτικά τα λεγόμενα Κικίλια:

«Είναι πολύ μεγάλη τιμή για εμάς στο Υπουργείο Υγείας που αποδέχτηκε την πρόσκλησή μας και είναι εδώ ο κόουτς Μπλατ. Ένας καταξιωμένος επαγγελματίας και προπονητής για πολλά χρόνια, στο NBA, στην Ευρώπη και στη χώρα μας, στην ομάδα του Ολυμπιακού. Τον καλέσαμε για να τον συγχαρούμε και να τον ευχαριστήσουμε μέσα από την καρδιά μας για το μεγαλείο και τη γενναιοδωρία ψυχής που είχε να βγει δημοσίως και να μιλήσει για το θέμα της υγείας του, εμπνέοντας νέα παιδιά στη χώρα μας και ανθρώπους που ενδεχομένως έχουν παρόμοια προβλήματα, δίνοντας τους δύναμη και κουράγιο. Γι’ αυτό το λόγο τον ευχαριστούμε, είμαστε πολύ περήφανοι και ελπίζουμε να συνεχίσει σε αξιακό και ηθικό επίπεδο να κινείται έτσι, γιατί αποτελεί πλέον παράδειγμα στην Ελλάδα για πολλούς νέους ανθρώπους και πιο μεγάλους σε ηλικία, στον χώρο του αθλητισμού και εκτός του χώρου του αθλητισμού. Τον ευχαριστούμε πάρα πολύ που είναι σήμερα εδώ».

Από την πλευρά του ο προπονητής των Πειραιωτών χαρακτήρισε τιμή για τον ίδιο να βρίσκεται μαζί με τον Β. Κικίλια, τον οποίο και ευχαρίστησε, ενώ τόνισε ότι προχώρησε στην ενέργεια αυτή γιατί αισθάνθηκε την ευθύνη και την υποχρέωση να περάσει μέσω αυτής της ασθένειας το δικό του μήνυμα.

Αναλυτικά τι δήλωσε ο Μπλατ:

«Πρώτα από όλα θεωρώ μεγάλη τιμή να βρίσκομαι εδώ μαζί με τον Υπουργό Υγείας, τον κ. Κικίλια και μεγάλη τιμή που έρχομαι εδώ ως άνθρωπος του αθλητισμού για να συμβάλω και να ενθαρρύνω όλους τους Έλληνες πολίτες και τους ανθρώπους οπουδήποτε που βρίσκονται σε παρόμοια κατάσταση με μένα. Αισθάνομαι την ευθύνη και την υποχρέωση να απευθύνω ένα θετικό μήνυμα, ένα μήνυμα που δίνει κίνητρο σε όλους τους ανθρώπους να αντιμετωπίζουν τα προβλήματά τους και να επισημάνω ότι το πιο σημαντικό είναι να έχουν επίγνωση της κατάστασης της υγείας τους, κάτι που είναι απαραίτητο για όλους μας. Σας ευχαριστώ πολύ. Είναι μεγάλη η χαρά μου που βρίσκομαι στην Ελλάδα».

Μοιραστείτε το: