21/02/2020
Μπάσκετ | Πέμπτη 22 Αυγούστου 2019 - 19:45

Μπλατ: «Είμαι καλά, στέκομαι όρθιος»

Φανερά συγκινημένος στην media day του Ολυμπιακού, ο Αμερικανός προπονητής των «ερυθρολεύκων»

Την media day πραγματοποίησε την Πέμπτη (22/8) η ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού με τον προπονητή Ντέιβιντ Μπλατ φανερά συγκινημένο να αναφέρεται στο πρόβλημα υγείας που τον ταλανίζει.

Ο Αμερικανός προπονητής τόνισε χαρακτηριστικά ότι «είμαι καλά, στέκομαι όρθιος» και ότι προχώρησε στη κίνηση αυτή τις προηγούμενες ημέρες προκειμένου να περάσει το δικό του μήνυμα σε όσους ανθρώπους αντιμετωπίζουν τέτοια προβλήματα.

Αναφορικά με τη νέα σεζόν τόνισε ότι πρέπει η ομάδα του να επιστρέψει δυναμικά στο προσκήνιο μετά το περσινό κακό τελείωμα και μίλησε για τους νέους παίκτες τους οποίους χαρακτήρισε ταλαντούχους και «διψασμένους» για διάκριση.

Τέλος αναφορικά με το αν θα είναι καλό που θα έχει η ομάδα αγώνες μόνο Ευρωλίγκας δήλωσε ότι δεν μπορεί να δώσει απάντηση και πως ο χρόνος θα δείξει, ήτοι το πως θα κυλήσει όλη η χρονιά για την «ερυθρόλευκη» ομάδα.

Αναλυτικά τα λεγόμενα του Ντέιβιντ Μπλατ:

- Για τη νέα σεζόν:

«Τα καλά νέα είναι πως είναι μία ευκαιρία για εμάς να επιστρέψουμε μετά το κακό τελείωμα πέρσι και να γίνουμε η επιτυχημένη ομάδα που αναφέρεται στην παράδοση του Ολυμπιακού».

- Για τους νέους παίκτες:

«Αυτό είναι συναρπαστικό, γιατί είναι ταλαντούχοι και διψασμένοι. Αυτοί θα κάνουν την διαφορά φέτος. Έχουμε και τους παλιούς παίκτες, που είναι σπουδαίοι και θα δώσουν τον τόνο στην ομάδα».

- Για το γεγονός πως θα υπάρχουν μόνο αγώνες της Ευρωλίγκας στο καλεντάρι:

«Είναι μία πολύ καλή ερώτηση αλλά δεν έχω την τέλεια απάντηση. Είναι κάτι νέο. Θα υπάρχει σίγουρα περισσότερος χρόνος για δουλειά και ξεκούραση. Θα το χρησιμοποιήσουμε σωστά και θα δούμε πως θα κυλήσει όλο αυτό στην διάρκεια της χρονιάς».

- Για την περσινή σεζόν:

«Έγιναν πολλά πέρσι, για να είμαι ειλικρινής. Μπορείς να το δεις αλλιώς όμως, να το χρησιμοποιήσεις και να μάθεις από αυτό, ώστε να βελτιωθείς. Δεν θέλω να κοιτάω πίσω και σε όσα έγιναν. Μέχρι τον Ιανουάριο είχαμε την εικόνα που θέλαμε, μετά έγιναν πολλά πράγματα. Δεν έχει σημασία να τα συζητήσουμε, τώρα πρέπει να πούμε λίγες μέρες για να δούμε την ομάδα και να καθορίσουμε τον τρόπο με τον οποίον θα παίζουμε».

- Για το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει:

«Πρέπει να το χτυπάς στο κεφάλι. Αυτός ήταν ο στόχος μου, ήθελα να στείλω ένα μήνυμα σε όσους αντιμετωπίζουν τέτοια θέματα, ότι πρέπει να παλέψουν και να συμβιβαστούν με αυτό που έχουν. Ακόμα στέκομαι όρθιος! Είμαι καλά! Είναι ένα μήνυμα για όλους. Σαν άνθρωποι του αθλητισμού που βρίσκονται στο προσκήνιο, πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βοηθήσουμε με θετικό τρόπο αυτούς που έχουν ανάγκη. Μπορούμε να περάσουμε μηνύματα».

Μοιραστείτε το: