05/04/2020
Βόλεϊ | Πέμπτη 22 Αυγούστου 2019 - 22:04

Ανακοίνωση διαμαρτυρίας της Εθνικής ομάδας βόλεϊ Γυναικών

Οι παίκτριες της «Γαλανόλευκης» για την μη τηλεοπτική κάλυψη του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος

Μία πολύ σημαντική προσπάθεια ξεκινά την Παρασκευή (23/8) η Εθνική μας ομάδα βόλεϊ Γυναικών η οποία επιστρέφει σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα μετά από 18 ολόκληρα χρόνια.

Μία πολύ μεγάλη στιγμή για τα κορίτσια του Γκιγιέρμο Ναράνχο τα οποία συμμετέχουν στον πρώτο όμιλο του τουρνουά, ο οποίος θα διεξαχθεί στην Άγκυρα, με αντιπάλους την διοργανώτρια Τουρκία, την Γαλλία, την Σερβία, την Φινλανδία και την Βουλγαρία.

Ωστόσο μέχρι στιγμής κανένα κανάλι, συνδρομητικό ή ελεύθερο δεν έχει ενδιαφερθεί για την αγορά του σημαντικού αυτού τηλεοπτικού προϊόντος και έτσι πολύ δύσκολα θα μπορέσουν οι Έλληνες φίλαθλοι να παρακολουθήσουν τις προσπάθειες των αθλητριών μας.

Ακόμα και η ΕΡΤ που έδειξε ένα μικρό ενδιαφέρον, μόλις ακούστηκαν τα χρήματα που ζήτησαν οι διοργανωτές για την παραχώρηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, έκανε πίσω καθώς το κόστος ήταν ιδιαίτερα υψηλό.

Οι παίκτριες της «Γαλανόλευκης» προχώρησαν στην έκδοση ανακοίνωσης ζητώντας έστω και την έσχατη στιγμή να βρεθεί λύση στο θέμα και να καλυφθούν τηλεοπτικά εν Ελλάδι, οι αγώνες τους στην τελική φάση του Ευρωβόλεϊ.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση: «Έχουμε κάνει προσπάθεια όλο αυτόν τον καιρό και νιώθουμε ότι δεν ανταμείβονται οι κόποι μας όπως πρέπει! Σαν ομάδα είμαστε παράδειγμα υπομονής, επιμονής και δουλειάς κάτω από δύσκολες συνθήκες και αυτό το δείχνουμε στο γήπεδο. Πολλοί φίλοι του βόλεϊ πρέπει να έχουν την ευκαιρία να δούνε αυτή την προσπάθειά μας! Λείπουμε από τα σπίτια μας και τις ζωές μας όλα τα καλοκαίρια (γιορτές κτλ) και θέλουμε να έχουμε το δικαίωμα να μοιραστούμε τις όμορφες στιγμές του γηπέδου με τους ανθρώπους που αφήνουμε πίσω (γονείς , φίλους) αφού και αυτοί είναι μέρος της θυσίας που κάνουμε καθημερινά!

Ως νούμερο 1 γυναικείο άθλημα στην Ελλάδα θα έπρεπε να είναι δεδομένο ότι επιστρέφοντας σε πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα μετά από 18 χρόνια, θα έχουμε έστω τηλεοπτική κάλυψη! Πρέπει να μας δουν όλοι όσοι αγαπούν το βόλεϊ. Να μας δουν τα κορίτσια και αγόρια που θέλουν να δουν το πρότυπο τους να παίζει στην τηλεόραση. Πρέπει να μας δουν όλοι οι παίκτες που θέλουν να μάθουν βλέποντας αγώνες, Όλοι οι γονείς, φίλοι, κοντινοί άνθρωποι που θέλουν να θαυμάσουν τους κόπους μας μετά από τόσα χρόνια και να έχουν να υπερηφανεύονται για καιρό. Αλλά πρέπει να μας δουν και όλοι εκείνοι που θα μας δουν για πρώτη φορά και ίσως αγαπήσουν ακόμα καλύτερα το άθλημα. Όλοι αυτοί θα έπρεπε να μπορούν να δουν τους αγώνες μας δωρεάν στην τηλεόραση! Ας ελπίσουμε ότι έστω και τελευταία στιγμή θα υπάρξει τηλεοπτική κάλυψη».

Μοιραστείτε το: