30/11/2020
Μπάσκετ | Τετάρτη 21 Αυγούστου 2019 - 18:41

Σκουρτόπουλος: «Πολύ ενθαρρυντικά τα νέα για τον Σλούκα»

Αισιόδοξος για τον τραυματισμό του Έλληνα πλέι μέικερ εμφανίστηκε ο ομοσπονδιακός τεχνικός * Πέταξε για Κίνα η Εθνική μπάσκετ

Για την Κίνα, όπου θα συνεχίσει τις προπονήσεις και τα φιλικά, εν όψει του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, αναχώρησε το απόγευμα της Τετάρτης (21/8) η Εθνική μπάσκετ.

Λίγο πριν μπει στο αεροπλάνο, ο Θανάσης Σκουρόπουλος εμφανίστηκε αισιόδοξος πως ο Κώστας Σλούκας θα είναι ετοιμοπόλεμος όταν αρχίσουν τα επίσημα παιχνίδια.

Από εκεί και πέρα, ο ομοσπονδιακός τεχνικός τόνισε πως η «γαλανόλευκη» θα παρουσιάσει στη διοργάνωση πολλά πράγματα από αυτά που έδειξε στα φιλικά.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Θανάση Σκουρτόπουλου:

«Είμαστε ενθουσιασμένοι και εγώ, αλλά και όλη η ομάδα. Έχει γίνει ένα διάστημα πολύ καλής δουλειάς. Όλα πήγανε καλά με μοναδική εξαίρεση τον τραυματισμό του Αθηναίου. Δουλέψαμε καλά και είμαστε έτοιμοι για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Έχουμε πολύ δουλειά μπροστά μας ακόμα. Ουσιαστικά έχουμε τελειώσει το δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας. Τα περιθώρια βελτίωσης είναι πάρα πολύ μεγάλα, έχουμε πολλές δυνατότητες ακόμα και πολλά πράγματα να δείξουμε στο γήπεδο. Δεν τα βγάλαμε στο Ακρόπολις, ωστόσο δεν έγινε εσκεμμένα. Από εκεί και πέρα θα δουλέψουμε περισσότερο στις λεπτομέρειες, κάποια κομμάτια στην αντιμετώπιση του Γιάννη τα διαβάσαμε και εμείς, όπως επίσης και κάποια κομμάτια στην επίθεση και στο πώς πρέπει να λειτουργήσουμε στο σετ παιχνίδι. Όλα αυτά θα είμαστε έτοιμοι να τα παρουσιάσουμε στο γήπεδο σε 12 μέρες».Για τον Κώστα Σλούκα: «Τα νέα είναι πολύ ενθαρρυντικά. Η μαγνητική που έκανε ήταν πάρα πολύ καλή. Παραμένουμε στο πλάνο μας και στις 26 του μήνα θα έχουμε πιο ξεκάθαρη εικόνα. Αν τα δεδομένα είναι έτσι όπως μας τα παρουσιάζουν οι γιατροί, και δεν έχουμε λόγο να αμφιβάλλουμε, ο Κώστας θα είναι μαζί μας. Αν χρειαστεί να θυσιάσουμε και ένα παιχνίδι θα γίνει και αυτό. Δεν νομίζω ότι θα χρειαστεί και κάτι παραπάνω. Τώρα να θυσιάσουμε όλη τη φάση των ομίλων; Το θέμα είναι τι θα μας πουν οι γιατροί και το αν θα είναι 100% έτοιμος. Πάντα προτεραιότητα θα είναι η υγεία του Κώστα. Θέλουμε να γίνει η δουλειά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, αλλά από την άλλη πλευρά ο Κώστας πρέπει να είναι 100% έτοιμος για να βοηθήσει».

Για το αν υπάρχει πίεση: «Πίεση δεν υπάρχει. Η πίεση είναι από τον κόσμο αλλά με την καλή πλευρά. Η παρουσία του στα φιλικά που δώσαμε ήταν καταπληκτική. Και αυτό οπωσδήποτε πιέζει την κατάσταση ότι πρέπει να φέρουμε κάτι καλό. Να είναι ευχαριστημένος μέσα από αυτήν την προσπάθεια που θα κάνουμε. Αυτή η πίεση θα μας βγει σε καλό».Μοιραστείτε το: