19/02/2020
Κόσμος | Τετάρτη 21 Αυγούστου 2019 - 01:52

Νέο γενικευμένο μπλακ άουτ στο Καράκας

Ξανά στο σκοτάδι η πρωτεύουσα της Βενεζουέλας

Στο σκοτάδι βυθίστηκαν και πάλι την Τρίτη (20/8) πολλές συνοικίες στην πρωτεύουσα της Βενεζουέλας, Καράκας, λιγότερο από ένα μήνα από το τεράστιο μπλακ άουτ που έπληξε της χώρα.

Διακοπές στην ηλεκτροδότηση αναφέρθηκαν επίσης σε πολλές περιοχές της επαρχίας. Το απόγευμα το ρεύμα είχε επανέλθει στο Τσακάο, μια συνοικία του Καράκας, όπου στεγάζονται πολλά γραφεία και εμπορικά καταστήματα, όχι όμως και σε άλλες γειτονιές, σύμφωνα με τους χρήστες του Twitter.

Οι διακοπές ρεύματος είναι συχνές στην επαρχία και μπορεί να κρατήσουν από μερικά λεπτά μέχρι και πολλές ώρες. Τον περασμένο μήνα, στις 22 και 23 Ιουλίου, το Καράκας, μια πόλη 5 εκατομμυρίων κατοίκων, και οι 23 Πολιτείες της Βενεζουέλας έμειναν χωρίς ρεύμα για πολλές ώρες. Τον Μάρτιο δύο άλλα γενικά μπλακ άουτ βύθισαν στο χάος τη Βενεζουέλα για πολλές ημέρες.

Η κυβέρνηση του Νικολάς Μαδούρο αποδίδει αυτές τις βλάβες σε «τρομοκρατικές επιθέσεις» που σχεδιάζονται από την αντιπολίτευση και τις ΗΠΑ εναντίον του υδροηλεκτρικού σταθμού του Γκούρι, από τον οποίο παράγεται το 80% του ηλεκτρικού ρεύματος, ενώ η αντιπολίτευση στην έλλειψη συντήρησης του δικτύου.

Την Τρίτη, η δημόσια εταιρεία ηλεκτροδότησης Corpoelec έκανε λόγο για «δυσλειτουργία», χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

Μοιραστείτε το: