01/04/2020
Διοικητικά - Δικαστικά | Τρίτη 20 Αυγούστου 2019 - 20:41

Τηλεοπτικά Σούπερ Λίγκας 1: Επέλεξαν αμυντική στάση για τις δύο πρώτες αγωνιστικές…

Ούτε καν σε ψηφοφορία δεν μπήκε η περίπτωση να μην ξεκινήσει το πρωτάθλημα! * Όλα θα ξεκαθαρίσουν μέχρι τη διακοπή ελέω Εθνικής * Υποθήκη για να τα πάρει όλα η NOVA η παραγωγή * Τι πραγματικά έγινε στο Δ.Σ. * Το a-sports.gr έχει το ρεπορτάζ

Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Καλά είναι τα κλικ, καλύτερη, όμως, η αλήθεια, που σε δικαιώνει πάντα στο χρόνο… Η ψεύτικη «είδηση» για τάχα δήλωση του Μηνά Λυσάνδρου ότι δεν θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα… ακυρώθηκε από τη διάψευση του ίδιου του προέδρου της Σούπερ Λίγκας 1 μέσω της ενημέρωσης της διοργανώτριας.

Και είναι τόσο αστείο όλο αυτό το… κατασκεύασμα αρκεί να αναλογιστείτε ότι θέμα να μην γινόταν σέντρα αυτό το σαββατοκύριακο στην κορυφαία ποδοσφαιρική επαγγελματική κατηγορία δεν μπήκε ούτε καν σε ψηφοφορία!

Το ρεπορτάζ του a-sports.gr είναι συγκεκριμένο: Οι ομάδες στην πλειονότητα τους επέλεξαν μια αμυντική στάση στο θέμα των τηλεοπτικών. Δεν θέλησαν να ρίξουν… λάδι στη φωτιά. Θα δουν πως θα κυλήσουν οι δύο πρώτες αγωνιστικές, που έχουν ήδη οριστεί και μέχρι την επανέναρξη, αφού μεσολαβεί η διακοπή λόγω των υποχρεώσεων της Εθνικής πριν από την 3η στροφή του πρωταθλήματος… Στην πραγματικότητα δίνουν χρόνο χωρίς να είναι δεσμευτικό αυτό ή να ειπώθηκε στο Δ.Σ. ότι σε αντίθετη περίπτωση κατεβάζουμε τα ρολά!

Η διοργανώτρια πιστεύει ότι η κατάσταση θα ξεκαθαρίσει και αυτό πιστεύουν και μερικές από τις μεγάλες ομάδες, όπως ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ. Ο ΠΑΟΚ γνωρίζει (αν και δεν το παραδέχεται) ότι τα χρήματα που του έδινε η προηγούμενη κυβέρνηση για να πάει στην ΕΡΤ δεν υπάρχουν και μοιραία θα καταλήξει στο κανάλι του Σαββίδη, δηλαδή το OPEN. Έτσι τoβασικό πρόβλημα είναι ο ΟΦΗ, που πρέπει να βρει στέγη μετά το περσινό εις βάρος του… Βατερλό συν τους εναπομείναντες πέντε (Λαμία, Παναιτωλικός, Άρης, Ξάνθη, Ατρόμητος) της ΕΡΤ.

Για τους τελευταίους υπολογίζεται ότι η… μπίλια θα κάτσει σε μείωση περί το 30% και θα παραμείνουν στην Δημόσια Τηλεόραση. Εξάλλου, την 1η αγωνιστική η ΕΡΤ έχει δικαίωμα να στήσει κάμερες και να μεταδώσει τα εντός έδρας των αγώνων των ομάδων, που έχει συμβόλαιο από πέρσι.

Εφόσον κάνει μετάδοση η ΕΡΤ φυσικά τότε θα ξεκινήσει ο τελικός διάλογος για το ποσό της δεύτερης χρονιάς με τους «πέντε», αλλά σε κάθε περίπτωση το Δ.Σ. με την απόφαση να δώσει όλο τον πρώτο γύρο ως προς την παραγωγή στη NOVAαφήνει μια υποθήκη για να πάρει και όλους τους «λοιπούς» (πλην ΠΑΟΚ δηλαδή) εκείνη…

Στο Δ.Σ. της Τρίτης (20/8) φυσικά δεν έλειψαν και οι απογοητεύσεις, όπως αυτή εκφράστηκε από τα λεγόμενα του Μιχάλη Μπούση, ο οποίος δεν μπορούσε να πιστέψει ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει ενιαία γραμμή για τα τηλεοπτικά. Ωστόσο, το όλο ζήτημα «χάλασε» στη Σούπερ Λίγκα 1 από τότε που «έσπασε» η κεντρική διαχείριση…

Από εκεί και πέρα, υπήρξε όντως προβληματισμός από τους «μικρομεσαίους» και έγινε μακρά συζήτηση στο Δ.Σ. χωρίς να παρθούν ουσιαστικές αποφάσεις και ούτε να υπάρξουν τελεσίγραφα.

Τέλος, επισήμως ανακοινώθηκαν τα εξής: «Κατά τη σημερινή του συνεδρίαση το Δ.Σ. της Super League αποφάσισε, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:

 1/ Επιλέχθηκε η εταιρεία Forthnet/Nova για το έργο της τηλεοπτικής παραγωγής αγώνων του A' Γύρου Πρωταθλήματος Super League.

 2/ Θα συγκληθεί Γ.Σ. για την έγκριση των Προκηρύξεων του Πρωταθλήματος Super League K15 και του Κυπέλλου Κ19».

Μοιραστείτε το: