25/02/2020
Διαιτησία | Κυριακή 18 Αυγούστου 2019 - 23:45

Ολοκληρώθηκαν τα Σεμινάρια Διαιτησίας πρώτης κατηγορίας

«Πρωταγωνιστής» σε αυτά το VAR το οποίο ετοιμάζεται να κάνει πρεμιέρα στη Σούπερ Λίγκα 1

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν την Κυριακή (18/8) τα φετινά Σεμινάρια Διαιτησίας πρώτης κατηγορίας τα οποία έλαβαν χώρα στο Καρπενήσι.

Σε αυτά πρωταγωνίστησε το VARτο οποίο και θα κάνει πρεμιέρα με την έναρξη του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας 1. Η τελευταία μέρα περιελάμβανε προπόνηση για τους αξιωματούχους της διαιτησίας και την ενότητα «Ενιαίες αρχές βαθμολόγησης» για τους Παρατηρητές.

Αναλυτικά το σχετικό δελτίο Τύπου της ΕΠΟ:

«"Πρωταγωνιστής" το VAR στα φετινά Σεμινάρια Διαιτησίας 1ης Κατηγορίας

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν στο Καρπενήσι οι εργασίες των Σεμιναρίων Διαιτητών, Βοηθών και Παρατηρητών 1ης Κατηγορίας. Την παράσταση έκλεψε το Video Assistant Referee (VAR) που ετοιμάζεται να κάνει πρεμιέρα στο πρωτάθλημα της Superleague.

Το πρόγραμμα της τελευταίας ημέρας περιλάμβανε προπόνηση για τους Αξιωματούχους Διαιτησίας και την ενότητα "Ενιαίες αρχές βαθμολόγησης" για τους Παρατηρητές, ενώ το διδακτικό μέρος έκλεισε με το κοινό μάθημα "Σχέση Παρατηρητή-Διαιτητή". Ακολούθησε η καθιερωμένη τελετή λήξης.

Ο πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας κ. Βίτορ Μέλο Περέιρα ευχαρίστησε τους Διαιτητές, Βοηθούς και Παρατηρητές και τους συνεχάρη για την προσπάθεια που κατέβαλλαν αλλά και για το γεγονός πως ήταν πολύ καλά προετοιμασμένοι και έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον.

Ο κ. Περέιρα μίλησε και σε τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, όπου, πέραν των προαναφερθέντων, στάθηκε στον ερχομό του VAR στην ελληνική ποδοσφαιρική πραγματικότητα, δήλωσε αισιόδοξος για την ένταξή του στο πρωτάθλημα της Superleague και εξέφρασε την άποψη ότι οι Διαιτητές θα δείξουν τη δέουσα προσοχή ώστε το ελληνικό ποδόσφαιρο να ωφεληθεί τα μέγιστα από τη χρήση του».

Μοιραστείτε το: