20/02/2020
Ελλάδα | Κυριακή 18 Αυγούστου 2019 - 19:06

Φωτιές σε Κέρκυρα και Λακωνία

Στις πλαγιές του όρους Παντοκράτορα στο νησί του Ιονίου και στα Πικουλιάνικα στη πελοποννησιακή πόλη

Σε εξέλιξη είναι από το απόγευμα της Κυριακής (18/8) δύο πυρκαγιές στη χώρα μας, μία στην Κέρκυρα και μία στην Λακωνία.

Τα πύρινα μέτωπα αφορούν τις πλαγιές του όρους Παντοκράτορα στο νησί του Ιουνίου, αλλά και την περιοχή Πικουλιάνικα στη πελοποννησιακή πόλη.

Όσον αφορά τη φωτιά στο βορειοανατολικό τμήμα της Κέρκυρας έχει σπεύσει εκεί μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής και σύμφωνα με την ενημέρωσή της, 22 πυροσβέστες με 11 οχήματα επιχειρούν για την κατάσβεσή της , ενώ από αέρος συνδράμουν 4 πυροσβεστικά αεροσκάφη πεζετέλ και ένα ελικόπτερο.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειακός διοικητής της Πυροσβεστικής Ανδρέας Ρίζος, «η φωτιά είναι μεγάλη και καίγονται στρέμματα δασικής έκτασης στο βουνό», ενώ αναμένεται να συνδράμουν, μετά την έκκληση του Περιφερειακού Διοικητή της Πυροσβεστικής, και επιπλέον εναέρια πυροσβεστικά μέσα προκειμένου να περιοριστεί η πυρκαγιά.

Αναφορικά με την πυρκαγιά στα Πικουλιάνικα Λακωνίας εκδηλώθηκε σε δύσβατη περιοχή χωρίς ευτυχώς να απειλεί κατοικημένες περιοχές. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της Πυροσβεστικής για την κατάσβεσή της επιχειρούν 8 οχήματα και 18 άνδρες, καθώς και πεζοπόρο τμήμα 6 πυροσβεστών, ενώ τις προσπάθειές τους συνδράμουν από αέρος δύο αεροσκάφη τύπου Πεζετέλ.

Μοιραστείτε το: