19/02/2020
Ελλάδα | Κυριακή 18 Αυγούστου 2019 - 18:54

Νίκος Παππάς: «Ενοχλούσε η …απελευθέρωση των ομάδων στην ΕΡΤ»

Ο πρώην υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής και νυν Τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ πέταξε «βόμβες» με αφορμή τα τηλεοπτικά

Στην εφημερίδα «Documento» της Κυριακής (18/8) «φιλοξενήθηκε» ο πρώην υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής και νυν Τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε σε πολλά θέματα, σχολιάζοντας μεταξύ άλλων και το περιβόητο κομμάτι των τηλεοπτικών συμβολαίων των ομάδων της Σούπερ Λίγκας 1 αναφέροντας ότι ενοχλούσε η …απελευθέρωση των ομάδων στην ΕΡΤ.

Ο πρώην υπουργός αναφέρθηκε στην ανεξαρτητοποίηση των ομάδων μέσω της Δημόσιας Τηλεόρασης και ανέφερε μεταξύ άλλων και τις υψηλές μετρήσεις τηλεθέασης που είχε η ΕΡΤ με την μετάδοση αρκετών (106 συνολικά) και σημαντικών αγώνων ποδοσφαίρου.

Παράλληλα πέταξε τις σπόντες του προς την Νέα Δημοκρατία τονίζοντας ότι για αυτούς δεν νοείται «δωρεάν ποδόσφαιρο» για το λαό και την αποψίλωση που δείχνει να υφίσταται η ΕΡΤ από ένα πρόγραμμα που αν μη τι άλλο τις έδινε υψηλές τηλεθεάσεις.

Αναλυτικά η συγκεκριμένη ερώτηση στον Παππά:

- Σφοδρές αντιδράσεις προκάλεσε στα μέσα επιρροής Μαρινάκη τα ποσά των τηλεοπτικών δικαιωμάτων που είχαν συμφωνηθεί μεταξύ ΕΡΤ και ΠΑΕ επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, γεγονός που οδήγησε την παρούσα κυβέρνηση σε επαναδιαπραγμάτευση. Το Documento αποκάλυψε ότι την περίοδο που η Ελλάδα μπήκε στα μνημόνια (2009-2011) ο Ολυμπιακός έλαβε από την ΕΡΤ 17.2 εκατομμύρια ευρώ, ενώ ο περσινός πρωταθλητής ΠΑΟΚ ήταν να λάβει από το ίδιο κανάλι 7.5 εκατομμύρια για την επόμενη σεζόν. Ήταν υπερβολικά τα ποσά που είχα συμφωνηθεί επί ημερών σας ή η κυβέρνηση ξεχρεώνει γραμμάτια στήριξης;

Την καλύτερη απάντηση σε όσους αμφισβητούν την επιλογή της ΕΡΤ να προβάλλει αγώνες των ελληνικών πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου έδωσαν και δίνουν οι υψηλές τηλεθεάσεις αυτών των προγραμμάτων. Τον τελευταίο χρόνο οι τηλεθεατές επανασυντονίστηκαν στη Δημόσια Τηλεόραση και εκτός από το ποδόσφαιρο έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης και στο υπόλοιπο πρόγραμμά της. Η υψηλή τηλεθέαση, ας μην ξεχνούμε, μεταφράζεται σε καλύτερα κι ακριβότερα διαφημιστικά πακέτα, τα οποία ενισχύουν τα έσοδα της ΕΡΤ και από κει ενισχύεται και το υπόλοιπο πρόγραμμα των καναλιών της.

Πέρυσι η ΕΡΤ κλήθηκε να συμβάλει στην επίλυση ενός γόρδιου δεσμού που αν δεν επιλυόταν, δε θα ξεκινούσαν καν τα πρωταθλήματα. Φέτος η ΕΡΤ αποψιλώνεται από το συγκεκριμένο πρόγραμμα, αφενός γιατί για τη ΝΔ δεν νοείται «δωρεάν μπάλα» για τον λαό και καλό θα είναι για την ίδια ν' αρχίσουν οι τηλεθεατές να πληρώνουν συνδρομή για να βλέπουν ποδόσφαιρο, αφετέρου γιατί η απελευθέρωση των ομάδων από συγκεκριμένα κλειστά και ομαδικά συμβόλαια μπορεί να τις έκανε και πιο ανεξάρτητες, κάτι που ίσως ενοχλούσε. Και ο νοών νοείτω».

Μοιραστείτε το: