06/06/2020
Κόσμος | Κυριακή 18 Αυγούστου 2019 - 00:43

Νέα πυρκαγιά στα Κανάρια Νησιά

Εκκενώθηκαν τουριστική περιοχή και ένα πολυτελές ξενοδοχείο

Νέα πυρκαγιά σημειώθηκε το Σάββατο (17/8) στα Κανάρια Νησιά κάτι που ανάγκασε τις ισπανικές Αρχές να προχωρήσουν στην εκκένωση τουριστικής περιοχής, αλλά και ενός πολυτελούς ξενοδοχείου.

Μετά την πύρινη λαίλαπα των προηγούμενων ημερών ο «εφιάλτης» επέστρεψε και πάλι στην περιοχή και τους κατοίκους, αλλά και τους παραθεριστές του ξενοδοχείου που πήγαν για διακοπές και αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το ξενοδοχείο.

Όπως αναφέρθηκε από τις Αρχές του νησιού εκκενώθηκε η περιοχή Κρουθ ντε λα Τεχέδα, μία ορεινή ζώνη στο κέντρο της Κανάρια η οποία είναι και ιδιαίτερα δημοφιλής για την μαγευτική της θέα. Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης πως κόπηκε η κυκλοφορία στις οδικές αρτηρίες πλησίον της ζώνης της πυρκαγιάς.

Μάλιστα οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης είχαν ενημερώσει ότι οι δυνατοί άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή, όπως και το νέο κύμα καύσωνα εγκυμονούσαν κινδύνους για αναζωπύρωση όπως και δυστυχώς έγινε. Πάντως δεν υπάρχει αναφορά σχετικά με το πόσοι άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Τέλος η Π.Υ. της περιοχής τονίζει ότι έχουν αποσταλεί ειδικά ελικόπτερα για να επιχειρήσουν στην πύρινη ζώνη, χωρίς όμως την παρουσία πυροσβεστικών αεροσκαφών τα οποία επιχειρούν σε άλλες περιοχές που επίσης μαίνονται από πυρκαγιές.

Μοιραστείτε το: