01/04/2020
Ελλάδα | Τρίτη 13 Αυγούστου 2019 - 20:03

Κηδεύτηκε την Τρίτη ο ήρωας ψαράς Κώστας Αρβανίτης

Δημοσία δαπάνη η κηδεία του, με πλήθος κόσμου να δίνει το παρών στο τελευταίο «αντίο»

Κηδεύτηκε την Τρίτη (13/8) στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στο Χαλάνδρι ο Κώστας Αρβανίτης, ο ήρωας ψαράς που στις 23 Ιουλίου 2018, έσωσε 70 ανθρώπους από τις φονικές πυρκαγιές στο Μάτι.

Η κηδεία του εκλιπόντος τελέστηκε δημοσία δαπάνη, με φίλους και γνωστούς να δίνουν το παρών, όπως και στελέχη της πολιτικής ηγεσίας του τόπου, αλλά και απλοί άνθρωποι προκειμένου να αποχαιρετήσουν πραγματικά έναν ΑΞΙΟ άνθρωπο.

Ήταν όλοι εκεί για το τελευταίο «αντίο», η αδελφή του και τραγουδίστρια Σοφία Αρβανίτη, ενώ από πλευράς πολιτικών το παρών έδωσε η υφυπουργός Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δόμνα Μιχαηλίδου, όπως και ο γενικός γραμματέας Γιώργος Σταμάτης.

Η Δόμνα Μιχαηλίδου έκανε και δηλώσεις όπου ανέφερε ότι όλοι θα πρέπει να θυμόμαστε τον Κώστα Αρβανίτη ως υπόδειγμα προσφοράς στη κοινωνία και τους συνανθρώπους μας.

Αναλυτικά τα λεγόμενα της υφυπουργού:

«Ο Κώστας Αρβανίτης εκείνη τη μέρα διέσωσε την ανθρωπότητα και διέσχισε την αλληλεγγύη. Αυτό που θα ήθελα είναι να τον θυμόμαστε όλοι ως υπόδειγμα προσφοράς στην κοινωνία και σε όλους τους συνανθρώπους μας».

Να θυμίσουμε ότι ο Κώστας Αρβανίτης απεβίωσε το προηγούμενο Σάββατο (10/8) μετά από πολύχρονη και άνιση μάχη με τον καρκίνο, έχοντας στο πλάι του τους δικούς του ανθρώπους. Τη σύζυγο του Χρύσα, το γιό του Δημήτρη, αλλά και τον Αιγύπτιο βοηθό του που συμμετείχε και εκείνος στη διάσωση στο Μάτι, Μαχμούντ Μεσαφέρ.

Τέλος επιθυμία της οικογένειας του Κώστα Αρβανίτη ήταν αντί στεφάνων να κατατεθούν χρήματα για την Κιβωτό του Κόσμου, ως προσφορά στη μνήμη του εκλιπόντος.

Μοιραστείτε το: