11/08/2020
Ελλάδα | Κυριακή 21 Ιουλίου 2019 - 20:34

Έφυγαν από τη ζωή οι δημοσιογράφοι Γιάννης Γκίνης και Βαγγέλης Καραγεώργος

Θλίψη στο χώρο της δημοσιογραφίας

Ακόμα πιο φτωχός έγινε ο χώρος της δημοσιογραφίας καθώς έφυγαν από τη ζωή οι δημοσιογράφοι Γιάννης Γκίνης (ΦΩΤΟ) και Βαγγέλης Καραγεώργος.

Ο Γιάννης Γκίνης γεννήθηκε το 1952 στα Γρεβενά. Εργάστηκε στην εφημερίδα «Αυριανή», στον «Ελεύθερο Τύπο» ως προϊστάμενος του ελεύθερου δικαστικού και αστυνομικού ρεπορτάζ και στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία».

Εργάστηκε επίσης, μεταξύ των άλλων στην εφημερίδα «Βραδυνή» και μετά -μέχρι την ημέρα που απεβίωσε- εργάστηκε στο δημοτικό ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9.84 ως διευθυντής ειδήσεων και αναπληρωτής γενικός διευθυντής του σταθμού.

Ήταν παντρεμένος και έχει αποκτήσει ένα παιδί. Αγαπητός σε όλους, καλός συνάδελφος, έχαιρε εκτιμήσεως από τους συναδέλφους του διατηρώντας άριστες σχέσεις με όλους όσους συνεργάστηκε. Διακρινόταν για το ήθος και την ευπρέπεια του, βοηθώντας ταυτόχρονα πολλά νέα παιδιά που άρχιζαν την καριέρα τους ως δημοσιογράφοι.

Ο Βαγγέλης Καραγεώργος γεννήθηκε το 1966, μεγαλωμένος στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, πρωτοστάτησε στους φοιτητικούς και κοινωνικούς αγώνες της δεκαετίας του '80 και του '90 μεσα απο τις γραμμές οργανώσεων της Επαναστατικής Αριστεράς, ενώ διετέλεσε και μελος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Εργάστηκε στον 105,5 Στο Κόκκινο απο την πρώτη ημέρα λειτουργίας του το 2006, παρουσιάζοντας σειρά επιτυχημένων εκπομπών και αφήνοντας ανεξίτηλο το αποτύπωμα του, ενώ θήτευσε για χρόνια στον Τύπο μέσω της Εφημερίδας των Συντακτών και της Ελευθεροτυπίας.

Μάλιστα, ανακοίνωσε για τον χαμό του εξέδωσε και η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

«Με θλίψη πληροφορηθήκαμε σήμερα τον πρόωρο χαμό του αγαπημένου μας συντρόφου Βαγγέλη Καραγεώργου. Ο Βαγγέλης Καραγεώργος ήταν αρχισυντάκτης και συνεταιριστής στην «Εφημερίδα των Συντακτών», ενώ εργαζόταν ως δημοσιογράφος και στον ραδιοφωνικό σταθμό «105,5 Στο Κόκκινο» από την πρώτη μέρα λειτουργίας του. Από τα νιάτα του στρατεύθηκε στην Αριστερά και διετέλεσε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Αποχαιρετούμε με οδύνη τον σύντροφο Βαγγέλη και εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στους οικείους του», αναφέρεται σε αυτή.

Μοιραστείτε το: