04/08/2020
ΓΓΑ | Σάββατο 20 Ιουλίου 2019 - 00:07

Τα είπε με τους εργαζόμενους στα ΕΑΚ ο Αυγενάκης

Τι συζήτησε ο υφυπουργός αθλητισμού με τους εργαζόμενους στα εθνικά αθλητικά κέντρα

Συνάντηση, με το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Εθνικά Αθλητικά Κέντρα, είχε την Παρασκευή (19/7) ο Λευτέρης Αυγενάκης, στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Οι εργαζόμενοι στα Εθνικά Αθλητικά Κέντρα επεσήμαναν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινή λειτουργία των εγκαταστάσεων, όπως ο μειωμένος προϋπολογισμός, η έλλειψη προσωπικού -και ιδιαίτερα τεχνικού προσωπικού-, οι αδειοδοτήσεις, οι «γερασμένες»  εγκαταστάσεις και η συντήρησή τους, αλλά και η απουσία οργανογραμμάτων και οργανισμών για τα στάδια.

Ο υφυπουργός Πολιτισμού, δεσμεύτηκε για τη στενή συνεργασία, ώστε να επιλυθούν τα προβλήματα. Μάλιστα, όπως υπογράμμισε, πολύ σύντομα θα ξεκινήσει επισκέψεις, σ' όλη την Ελλάδα, προκειμένου να δει «ιδίοις όμασι» τις αδυναμίες των ΕΑΚ. 

Ο κ. Αυγενάκης, ξεκαθάρισε και το πλαίσιο της πολιτικής που θα ακολουθήσει, δίνοντας λύσεις σε νομοθετικό επίπεδο, παράλληλα με την υποστήριξη της ΓΓΑ και τη συνεργασία  του Τεχνικού Επιμελητηρίου, για να αντιμετωπιστούν προβλήματα αδειοδοτήσεων και «βαλτωμένων» μελετών. 

Τέλος, τόνισε τη σημασία αξιοποίησης ευρωπαϊκών προγραμμάτων, για την ενεργειακή αναβάθμιση των εγκαταστάσεων, αλλά και την ενίσχυση των εσόδων των ΕΑΚ, μέσα από συνεργασίες με τον ιδιωτικό τομέα, προς όφελος των αθλητών, των στελεχών, αλλά και των ίδιων των εργαζομένων.

Μοιραστείτε το: