25/01/2020
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ | Τρίτη 16 Ιουλίου 2019 - 20:33

Βραβεύεται ως το καλύτερο νησί της Ευρώπης για το 2019 η Μήλος

Σπουδαία διάκριση από τους αναγνώστες του του κορυφαίου αμερικανικού ταξιδιωτικού περιοδικού «Travel and Leisure» * Τρία ακόμα ελληνικά στην κορυφαία 15άδα

Τα ελληνικά νησιά μαγεύουν τους τουρίστες παγκοσμίως και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι «βουλιάζουν» από επισκέπτες από κάθε σημείο του πλανήτη κάθε καλοκαίρι.

Οι διακρίσεις έρχονται και επίσημα, με τη Μήλο να έχει αυτή τη φορά την τιμητική της.

Κι αυτό γιατί το πανέμορφο νησί ψηφίστηκε από τους πολυάριθμους αναγνώστες του κορυφαίου αμερικανικού ταξιδιωτικού περιοδικού «Travel and Leisure» ως το καλύτερο στην Ευρώπη για το 2019!

Μάλιστα, οι στην πρώτη 15άδα βρίσκονται άλλα τρία ελληνικά νησιά, αφού η Κρήτη έρχεται 2η, η Πάρος 4η και η Σαντορίνη 5η.

Όπως επισημαίνεται στο σχετικό άρθρο, η Ελλάδα κυριαρχεί στην κατηγορία αυτή». Ειδικότερα για τη Μήλο αναφέρει: «Είναι γνωστή ως ο τόπος όπου ανακαλύφθηκε το περίφημο άγαλμα της Αφροδίτης της Μήλου. Όμως οι επισκέπτες εξακολουθούν να βρίσκουν τους δικούς τους θησαυρούς. Περπατήστε στα πλακόστρωτα δρομάκια, πεζοπορήστε τους ηφαιστειακούς κρατήρες, περιπλανηθείτε στα μνημεία ή χαλαρώστε στις καλυμμένες με λευκή άμμο παραλίες με θέα τα γαλαζοπράσινα νερά. Ακόμη και ο μεγαλύτερος οικισμός, ο Αδάμαντας, που διαθέτει δύο μουσεία και πολλά boutique hotels, παραμένει σε μεγάλο βαθμό απαλλαγμένος από τα πλήθη που κατακλύζουν άλλα ελληνικά νησιά. Και, όπως επεσήμανε ένας λάτρης του νησιού παραμένει πολύ προσιτό».

Σύμφωνα με τις προτιμήσεις των αναγνωστών του περιοδικού, τα τέσσερα αυτά ελληνικά νησιά περιλαμβάνονται επίσης στα δημοφιλέστερα παγκοσμίως (Best Islands in the World), με τη Μήλο να καταλαμβάνει την 4η θέση, την Κρήτη την 7η, την Πάρο την 11η και τη Σαντορίνη την 14η.

Το άρθρο αναφέρει επίσης: «Τα ελληνικά νησιά είναι από καιρό τα αγαπημένα των αναγνωστών του περιοδικού για τη διακριτική φυσική ομορφιά τους, το εξαίρετο φαγητό και τον αρχαίο πολιτισμό τους, με αποτέλεσμα η Ελλάδα να είναι η χώρα με την μεγαλύτερη αντιπροσώπευση στην κατηγορία αυτή».

Η τελετή απονομής των βραβείων πραγματοποιείται την Τρίτη (16/7) στη Νέα Υόρκη, με το βραβείο της Μήλου να παραλαμβάνει η αναπληρώτρια προϊσταμένη της Υπηρεσίας ΕΟΤ ΗΠΑ, Μαρία Κριθαριώτη.

Μοιραστείτε το: