26/04/2024
Μπάσκετ | Πέμπτη 11 Ιουλίου 2019 - 18:08

Κανονικά με Ολυμπιακό η Ευρωλίγκα της σεζόν 2019/2020

Εγκρίθηκε η συμμετοχή των «ερυθρόλευκων», ανεξάρτητα από το που θα αγωνίζονται στις εγχώριες διοργανώσεις * Αντέδρασε ο Παναθηναϊκός

Κανένα απολύτως θέμα δεν τίθεται με τη συμμετοχή του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Την Πέμπτη (11/7) πραγματοποιήθηκε στο Μόναχο γενική συνέλευση της διοργανώτριας και αποφασίστηκε οι «ερυθρόλευκοι» να λάβουν κανονικά μέρος παρά το γεγονός ότι υποβιβάστηκαν στην Α2.

Κάτι που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Παναθηναϊκού, με τον πρόεδρό του, Μάνο Παπαδόπουλο, να υποστηρίζει πως «κάτι τέτοιο δυσφημεί και απαξιώνει το προϊόν. Ετσι επιτρέπεται σε οποιαδήποτε ομάδα να ακολουθήσει το παράδειγμα του Ολυμπιακού και να εκβιάσει την τοπική της Λίγκα για τους δικούς της στόχους, είτε αυτοί αφορούν τη διαιτησία, είτε το πρόγραμμα. Δεν μπορεί να λέει μια ομάδα ότι αν δεν μπει ένας συγκεκριμένος διαιτητής, θα φύγω».

Ο Ζόρντι Μπερτομέου απάντησε πως «δεν είναι δική μας αρμοδιότητα, θα πρέπει να ασχοληθούν οι τοπικές Λίγκες» ενώ ο εμπορικός Διευθυντής της «ερυθρόλευκης» ΚΑΕ, Νίκος Λεπενιώτης, τοποθετήθηκε ως εξής:

«Με μεγάλη έκπληξη διαπιστώνω το ενδιαφέρον του κ. Παπαδόπουλου για τις εξελίξεις στην ελληνική Λίγκα, αλλά θα έπρεπε να ασχοληθεί με το θέμα τους προηγούμενους μήνες και σε τοπικό επίπεδο όχι εδώ μέσα. Επίσης, αυτό είναι κάτι που αφορά την ελληνική Λίγκα και όχι την Ευρωλίγκα και φυσικά η κίνησή μας δεν έχει να κάνει με εκβιασμούς αλλά με την αξιοπιστία του πρωταθλήματος. Επιπλέον, θα ήθελα να ρωτήσω τον Μάνο, τις ομάδες και την Ευρωλίγκα, αν πρέπει να γίνει κάτι τις ομάδες - μέλη της Ευρωλίγκας που στο πρόσφατα εκβίαζαν την διοργάνωση αλλά και τις υπόλοιπες ομάδας».

Μοιραστείτε το: