11/08/2020
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ | Τετάρτη 10 Ιουλίου 2019 - 12:23

Σε άριστο κλίμα η συνάντηση Γιαννακόπουλου - Μπακογιάννη για τον Βοτανικό

«Βέβαιος ότι θα τα καταφέρουμε», δήλωσε ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού * Το σχόλιό του για τον Φριντέτ * «Κρατάμε τη μπάλα χαμηλά για να μπορέσουμε να φτάσουμε στον στόχο μας», είπε από την πλευρά του ο νέος δήμαρχος Αθηναίων

Όλο και πιο αισιόδοξα τα μηνύματα... Το πρωί της Τετάρτης (10/7) πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου με τον Κώστα Μπακογιάννη για το πρότζεκτ του Βοτανικού, με το κλίμα να είναι εξαιρετικό.

Το ραντεβού ξεκίνησε ακριβώς στις 11.00 και κράτησε περίπου μία ώρα.

Εξερχόμενος ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, τον οποίο συνόδευσαν στο ραντεβού ο αντιπρόεδρος του Ερασιτέχνη, Στέφανος Αυγουλέας και ο γραμματέας Παναγιώτης Μπόμης, εμφανίστηκε ιδιαίτερα ικανοποιημένος για τα όσα ειπώθηκαν και σίγουρος ότι το πλάνο θα υλοποιηθεί.

«Επιβεβαιώθηκε η κοινή διάθεση που έχουμε να προχωρήσουμε σε αυτό το δύσκολο έργο που έχουμε μπροστά μας. Ξεκινώντας από την επόμενη Παρασκευή θα γίνει το "king of meeting" με τις ομάδες εργασίας και από την πλευρά του δήμου, αλλά και από την πλευρά του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, ώστε να τα βάλουμε όλα κάτω, να δούμε νομοθετικά τι ρυθμίσεις πρέπει να γίνουν. Και τους συντελεστές δόμησης, το πράσινο, όλα αυτά τα πράγματα, ώστε να προχωρήσει αυτό το έργο όσο πιο γρήγορα γίνεται. Σίγουρα θα πρέπει να κάνουμε όλοι υπομονή γιατί υπάρχουν πάρα πολλά βήματα. Θα πρέπει βήμα-βήμα να πάμε και να τα προσπερνάμε, αλλά εφόσον υπάρχει διάθεση και από τον δήμο και από την κυβέρνηση και από τον Παναθηναϊκό να προχωρήσει αυτό το έργο, είμαι βέβαιος ότι στο τέλος θα τα καταφέρουμε», είπε αρχικά.

Ερωτηθείς για το αν είδε θετικό τον Κώστα Μπακογιάννη, σχολίασε: «Από την πρώτη στιγμή ήταν θετικός και σήμερα ήταν ακόμα πιο θετικός και τον ευχαριστούμε πάρα πολύ»!

Από την πλευρά του ο νέος δήμαρχος Αθηναίων σχολίασε: «Να πούμε ότι μιλάμε για ένα τεράστιο έργο, πάρα πολύ σημαντικό, αστικής αναζωογόννησης. Ένα έργο που μπορεί να αλλάξει όχι μόνο την εικόνα, αλλά και τη λειτουργία της Αθήνας. Συμφωνήσαμε ότι θα συνεχίσουμε με την εναρκτήρια σχεδίαση της ομάδας εργασίας την επόμενη Παρασκευή. Ξέρουμε πάρα πολύ καλά όλοι οι εμπλεκόμενοι ότι έχουμε πάρα πολύ δουλειά μπροστά μας. Προφανώς δεν κόψαμε καμία κορδέλα, δεν πανηγυρίζουμε. Κρατάμε τη μπάλα χαμηλά για να μπορέσουμε να φτάσουμε στον στόχο μας. Το μεγάλο μας πλεονέκτημα είναι η πάρα πολύ καλή συνεργασία που έχουμε αναπτύξει και θέλω να πω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στον πρόεδρο του Ερασιτέχνη». 

Για τον τρόπο που μπορεί να βοηθήσει ο δήμος, τόνισε: «Με πάρα πολλούς και διαφορετικούς τρόπους. Είναι ένα πάρα πολύ μεγάλο στοίχημα για την Αθήνα, για τον Παναθηναϊκό, για όλους μας». 

Για το αν τους φοβίζει κάτι, ο Γιαννακόπουλος σχολίασε: «Όταν όλοι οι εμπλεκόμενοι είναι θετικοί, πιστεύω πως ό,τι εμπόδιο κι αν παρουσιαστεί, που σίγουρα θα παρουσιαστούν εμπόδια, θα μπορέσουμε να τα ξεπεράσουμε». 

Ο Μπακογιάννης συμπλήρωσε: «Η πραγματικότητα είναι ότι ο κόσμος το έχει ακούσει πολλές φορές αυτό, το έχει δει το έργο. Το μόνο που έχουμε να φοβηθούμε είναι τους ίδιους μας τους εαυτούς». 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γιαννακόπουλος ρωτήθηκε και για τον Τζίμερ Φριντέτ, απαντώντας: «Μέσα στην ημέρα θα έχουμε την τελική υπογραφή του και θα μπορέσουμε να πανηγυρίσουμε όλοι μαζί».

 

Μοιραστείτε το: