22/01/2022
Η συνέντευξη | Πέμπτη 4 Ιουλίου 2019 - 13:18

Τάσος Πετρόπουλος: «Μέχρι και ιδιωτική αστυνομία θα φέρει η Ν.Δ.» (video)

Ο υφυπουργός Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης και υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο Βόρειο Τομέα της Β’ Αθηνών μιλά για όλα με συνέντευξή του στο a-sports.gr * Δείτε όσα είπε

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ
ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Σταθερή αξία… Οι πολιτικοί του προϊστάμενοι άλλαξαν, αλλά εκείνος έμεινε στο πόστο του και επί Κατρούγκαλου και επί Αχτσιόγλου. Ο λόγος για τον εξωκοινοβουλευτικό υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσο Πετρόπουλο. Έναν αυτοδημιούργητο άνθρωπο, που δεν προέρχεται από «τζάκι», δεν υπήρξε επαγγελματίας της πολιτικής, αλλά ασχολήθηκε επί σειρά ετών με εργασιακά ζητήματα, όντας μάχιμος δικηγόρος.

Ο Τάσος Πετρόπουλος θέλει να κριθεί για το έργο του αυτή την τετραετία και ζητά τον σταυρό των συμπολιτών του, καθώς είναι υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο Βόρειο Τομέα της Β’ Αθηνών.

«Η επιλογή του λαού θα πρέπει να είναι στηριγμένη στη γνώση με βάση τα προγράμματα και να είναι συνειδητή επιλογή…», σημειώνει στο ξεκίνημα της συνέντευξη, που παραχώρησε στο a-sports.gr, με αφορμή τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019 για να προσθέσει με νόημα ότι «η εμπειρία συμβάλει στην επιλογή της ορθής λύσης για το μέλλον».

Ο υφυπουργός Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης παραδέχθηκε ότι στο διάστημα, που μεσολάβησε από τις Ευρωεκλογές και την ευρεία επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας: «Ήταν μια δύσκολη δοκιμασία να επικοινωνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ με τον ελληνικό λαό για τα επιτεύγματα, που είχε. Και οι ίδιες οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ δεν γνωρίζουν το έργο που έχουμε συντελέσει».

Ακολούθως ο Τάσος Πετρόπουλος ανέλυσε μερικά από τα θετικά μέτρα της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ από το 2015 μέχρι σήμερα, αλλά έδειξε να αντιλαμβάνεται και την απογοήτευση κάποιων λέγοντας: «Ο κόσμος είχε την προσδοκία ότι όλα τα προβλήματα θα λυθούν και ότι όλα θα γίνουν αμέσως με το τέλος των μνημονίων… Αυτό δεν συνέβη, παρά τη μεγάλη προσπάθεια και ειδικά στο πρώτο διάστημα από τον Ιανουάριο μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2015. Το τρίτο μνημόνιο ήταν το μνημόνιο αποδέσμευσης.

Αυτός ο κόσμος που ήθελε πολύ γρήγορα είναι λογικό να έχει μια δυσφορία, αλλά στρέφει τη δυσφορία αυτή σε λάθος λήπτη. Λύσαμε πολλά προβλήματα, δεν τα λύσαμε όλα».

Φυσικά ο Τάσος Πετρόπουλος εκ της θέσης του ήταν ένας από τους πρώτους που αντιλήφθησαν και… μετέφρασαν τα όσα είπε ο υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. Μπάμπης Παπαδημητρίου πριν το σάλο, που προκάλεσαν επισημαίνοντας εύστοχα: «Τα 37 δις ευρώ, «μαξιλάρι», που έχει δημιουργήσει η κυβέρνηση μας με τις θυσίες του ελληνικού λαού ο κ. Παπαδημητρίου είπε να τα δώσουμε στις τράπεζες για μια νέα ανακεφαλαιοποίησή τους. Και να προχωρήσουμε σε μια πιστοληπτική γραμμή! Αν κάνουμε αυτό θα έχουμε συνοδεία νέων μνημονίων. Αυτό είναι ένα κακό μαντάτο, ειλικρινές, αλλά κακό».

Ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο Βόρειο Τομέα της Β’ Αθηνών (Αγ. Παρασκευή, Μαρούσι, Βριλήσσια, Γαλάτσι, Ν. Ηράκλειο, Κηφισιά, Λυκόβρυση, Πεύκη, Μεταμόρφωση, Ν. Ιωνία, Ν. Φιλαδέλφεια, Ν. Χαλκηδόνα, Παπάγου, Χολαργό, Φιλοθέη, Ψυχικό, Χαλάνδρι), όπως ήταν λογικό, αναφέρθηκε με συγκεκριμένα στοιχεία και παραδείγματα και στα θέματα της δικής του ευθύνης.

Παράλληλα, όμως, ο Τάσος Πετρόπουλος συμφώνησε ότι αποτελεί και ένα στοίχημα για το δικό του έργο η εκλογή του ή όχι ως βουλευτής. «Ο κ. Μητσοτάκης, αν αποτύχει ο Πετρόπουλος, θα βγει και θα πει ότι το ασφαλιστικό καταδικάστηκε. Είναι καταστροφικό το σχέδιο Μητσοτάκη στο ασφαλιστικό και θα φέρει κατεδάφιση κάθε δικαιώματος. Μείωση των συντάξεων από τον πρώτο χρόνο, μείωση των επικουρικών μέχρι εξαφάνιση. Κατάργηση των διαδικασιών ρύθμισης οφειλών και εκπτώσεων γιατί αυτές στηρίζονται στον ΕΦΚΑ . Κι όταν λοιπόν, διαλύσει το σύμπαν ο κ. Μητσοτάκης θα επικαλείται τη δική μου αποδοκιμασία, αλλά δεν νομίζω, ότι θα αποτύχω… Δεν θέλω να πω ότι όλα όσα έκανα ήταν καλά, θα μπορούσα και καλά. Κάναμε μεγάλη προσπάθεια και αντίθετα στο βάθος ο Μητσοτάκης φέρνει την ανασφάλεια».

Ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, ωστόσο, έκανε και μια πολύ σοβαρή εκτίμηση με βάση τις προεκλογικές υποσχέσεις του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας επισημαίνοντας: «Δεν στέκει να προσλάβει 1.500 αστυνομικούς που λέει ο κ. Μητσοτάκης. Θα πρέπει να διώξει 7.500 για την αναλογία το 1 προς 5! Θα ενισχύσει την αστυνομία με 6.000 λιγότερους; Δεν βγαίνει διαφορετικά. Μέχρι ιδιωτική αστυνομία θα φέρει η Νέα Δημοκρατία! Το πιστεύω πραγματικά».

Άρα μετά θα δούμε το ‘‘Μεγάλο Αδελφό’’. Δεν είναι απίθανο. Δεν μπορείς να αποδόσεις με όρους λογικής αυτά που λέει ο κ. Μητσοτάκης».

Ο Τάσος Πετρόπουλος, που δεν χάνει την αισιοδοξία του για το αποτέλεσμα της εκλογικής αναμέτρησης και συντάσσεται με τον Αλέξη Τσίπρα πιστεύοντας ότι «μπορεί να γυρίσει…», υπογραμμίζει: «Ποιος μπορεί να ελπίζει με τη Νέα Δημοκρατία; Δεν είναι τυχαίο ότι λείπει από το πρόγραμμά της η κοινωνική ασφάλιση. Θέλει να φέρει στρατιές ιδιωτικών συμφερόντων.

Λοιπόν, πιστεύω ότι γυρίζει… Ο λαός γύρισε την πλάτη σε ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. Αφού γύρισε, ξαναγυρίζει! Να σταθούμε δίπλα στον ελληνικό λαό και να δώσουμε σιγουριά. Είναι έξω από κάθε λογική να επιστρέψει ο κόσμος από εκεί, που προέκυψε η μεγάλη καταστροφή. Αν έρθει ο κ. Μητσοτάκης, δεν είναι ευχή αυτό… Είναι κατάρα για την Ελλάδα να έρθει αυτή η πολιτική.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει την εμπειρία πλέον…». Και καταλήγει στέλνοντας μήνυμα στους αναποφάσιστους μέχρι την τελευταία στιγμή : «Η εμπειρία του παρελθόντος είναι η σοφία του μέλλοντος. Καήκαμε, δεν έχει λογική να επιστρέψουμε στα παρελθόν, να σκεφτούμε λογικά».

-ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΕ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ

Μοιραστείτε το: