14/07/2020
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ | Τρίτη 11 Ιουνίου 2019 - 13:49

Μαρτίνς: «Στην Ελλάδα άρεσε το ποδόσφαιρό μας, αναγνωρίστηκε η δουλειά μας»

Ο προπονητής του Ολυμπιακού είναι ενθουσιασμένος με τις συνθήκες στον σύλλογο και στάθηκε στις φετινές δυσκολίες

Απόλυτα ικανοποιημένος είναι στον Ολυμπιακό ο Πέδρο Μαρτίνς. Ο προπονητής των «ερυθρολεύκων» μίλησε στην «A Bola» για τη φετινή σεζόν, δηλώνοντας εντυπωσιασμένος από τις συνθήκες εργασίας που έχει βρει στο Λιμάνι.

Παράλληλα, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η δουλειά του ίδιου και των συνεργατών του αναγνωρίστηκε, έστω και αν δεν συνοδεύτηκε από τίτλο.

«Στην Ελλάδα άρεσε το ποδόσφαιρό μας», ανέφερε μεταξύ άλλων, ενώ στάθηκε και στις δυσκολίες που αντιμετώπισε αφού, όπως επεσήμανε, ουσιαστικά έπρεπε να φτιάξει μια ομάδα από την αρχή.

Αναλυτικά τα βασικότερα από τα όσα είπε για:

-την αξιολόγηση της σεζόν: «Ο Ολυμπιακός είναι ένας σύλλογος με πρεστίζ και τίτλους και πάντα παίζει για το πρωτάθλημα. Αυτός ήταν και ο στόχος μου, αλλά δεν το πετύχαμε. Ξέραμε όμως πως ο πρώτος χρόνος θα ήταν δύσκολος, γιατί η ομάδα προερχόταν από μια δύσκολη σεζόν και υπήρχε ανάγκη για ριζικές αλλαγές στο προφίλ του για το μέλλον. Αυτό το πετύχαμε. Είχαμε 21 νέους παίκτες και χτίσαμε μια ομάδα με ποιότητα, που μπορούσε να παίξει καλό ποδόσφαιρο. Δεν φτάσαμε στο στόχο μας, αλλά οι φίλαθλοι και η διοίκηση αναγνώρισαν τη δουλειά που κάναμε και τις συνθήκες μέσα στις οποίες έγινε αυτή. Στην Ελλάδα άρεσε το ποδόσφαιρό μας, μιας νεανικής ομάδας με πολλή ποιότητα».

-την εμπειρία του στον Ολυμπιακό: «Ο Ολυμπιακός παρέχει εξαιρετικές συνθήκες εργασίας. Ακόμη και ο Μιράντα, που πέρασε από την Μπενφίκα, ή ο Ποντένσε, που ήταν στη Σπόρτινγκ, είδαν την ποιότητα των ακαδημιών του Ολυμπιακού και έλεγαν πως ήταν καλύτερη από αυτές στην Πορτογαλία. Υπάρχουν συνθήκες για να κάνεις επαγγελματική δουλειά υψηλού επιπέδου. Και υπάρχουν άνθρωποι που συνεργάστηκαν με τον Πάουλο Μπέντο, τον Λεονάρντο Ζαρντίμ, τον Βίτορ Περέιρα και τον Μάρκο Σίλβα. Όταν ήρθαμε είδαμε γρήγορα διαπιστώσαμε πως είχαν περάσει προπονητές από την Πορτογαλία από εδώ».

-την απώλεια του τίτλου, ενώ οι άλλοι Πορτογάλοι προπονητές είχαν πάρει πρωτάθλημα: «Είναι αλήθεια, αλλά επαναλαμβάνω πως εγώ έπρεπε να χτίσω ομάδα. Οι άλλοι βρήκαν έναν σταθερό κορμό και πρωταθλητές. Επίσης είχαμε έναν πολύ δυνατό αντίπαλο, τον ΠΑΟΚ. Κάναμε εξαιρετική δουλειά, κάτι που αναγνώρισαν οι φίλαθλοί μας, ο πρόεδρος, αλλά και οι ουδέτεροι παρατηρητές. Επίσης καταφέραμε να εξελίξουμε παίκτες που τώρα τους θέλουν μεγάλες ομάδες, όπως ο Σισέ, ο Φορτούνης, ο Ποντένσε και ο Καμαρά».

Μοιραστείτε το: