19/09/2019
Διοικητικά - Δικαστικά | Πέμπτη 23 Μαΐου 2019 - 15:44

Αφαίρεση τριών βαθμών χωρίς κόστος στον Διαγόρα Ρόδου

Και δύο ματς κεκλεισμένων των θυρών για τα επεισόδια στο πρώτο μπαράζ με την Καλαμάτα * Πρόστιμο σε Αστέρα Τρίπολης και «Μαύρη Θύελλα»

Με βαριά «καμπάνα» τιμώρησε η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ τον Διαγόρα Ρόδου για τα επεισόδια στο πρώτο παιχνίδι μπαράζ με την Καλαμάτα.

Συγκεκριμένα, οι νησιώτες τιμωρήθηκαν με αφαίρεση τριών βαθμών, δυο ματς κεκλεισμένων των θυρών και πρόστιμο 2.000 ευρώ. Από την πλευρά τους, οι Καλαματιανοί οφείλουν να πληρώσουν 500 ευρώ.

Πάντως, η συγκεκριμένη ποινή δεν επηρεάζει τον «Γηραιό» αναφορικά με την άνοδο στη FootballLeagueπου κέρδισε, μέσω των μπαράζ, μετά και την κατάληψη της δεύτερης θέσης στον 6ο όμιλο της Γ’ Εθνικής. Και αυτό γιατί η διαφορά του από τον τρίτο Παλληνιακό πήγε από το -14 στο -11.

Από εκεί και πέρα, στον Αστέρα Τρίπολης επιβλήθηκε πρόστιμο 5.750 ευρώ για το εντός έδρας ματς Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ ενώ η Νίκη Βόλου απαλλάχθηκε για αυτό με τον Θεσπρωτό για τα μπαράζ.

Αναλυτικά οι αποφάσεις που ανακοινώθηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης (23/5): «Η Πειθαρχική Επιτροπή, κατά την τελευταία της συνεδρίαση, έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις.

Επιβάλλει στο πρώτο εγκαλούμενο σωματείο Διαγόρας ΓΣ τις εξής πειθαρχικές ποινές: α) χρηματική ποινή ύψους δύο χιλιάδων ευρώ (2.000 €), γ) ποινή της διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές για δύο (2) αγωνιστικές και γ) συνολική ποινή αφαίρεσης τριών (3) βαθμών από τον βαθμολογικό πίνακα του διεξαγόμενου Πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας της αγωνιστικής περιόδου 2018-2019 και, στο δεύτερο εγκαλούμενο σωματείο Καλαμάτα ΠΣ, χρηματική ποινή ύψους πεντακοσίων (500,00) ευρώ, για πειθαρχικά αδικήματα στον αγώνα που διεξήχθη στις 8-5-2019 στο Δημοτικό Στάδιο Ρόδου για την άνοδο στην Β΄ Εθνική Κατηγορία, μεταξύ των σωματείων Διαγόρας ΓΣ και Καλαμάτα ΠΣ.

Επιβάλλει στην εγκαλούμενη ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης ΑΓΣ χρηματική ποινή ύψους πέντε χιλιάδων επτακοσίων πενήντα (5.750,00) ευρώ για πειθαρχικές παραβάσεις στον αγώνα Κυπέλλου Ελλάδος ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΠΑΟΚ στο στάδιο "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης" στις 25/04/2019.

Απαλλάσσει το εγκαλούμενο σωματείο από την αναλυτικά αναφερόμενη στο σκεπτικό πειθαρχική παράβαση που φέρεται να διαπράχθηκε στον αγώνα πρωταθλήματος Γ’ Εθνικής Κατηγορίας μεταξύ των Νίκη Βόλου και Θεσπρωτός στο Πανθεσσαλικό Στάδιο στις 05/05/2019».

Μοιραστείτε το: