13/07/2020
Διοικητικά - Δικαστικά | Τετάρτη 22 Μαΐου 2019 - 19:34

Σούπερ Λίγκα 1 με πλέι οφ δύο ή τριών ταχυτήτων

Ποιες είναι οι τρεις προτάσεις για το νέο πρωτάθλημα της μεγάλης κατηγορίας

Σε τρία σενάρια κατέληξε η επιτροπή που έχει συστήσει η Σούπερ Λίγκα με σκοπό να επεξεργαστεί τους πιθανούς τρόπους διεξαγωγής του νέου πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας 1 και αποτελείται από τους τέσσερις «μεγάλους» του ελληνικού ποδοσφαίρου και τους Ατρόμητο, Αστέρα Τρίπολης και Απόλλωνα Σμύρνης.

Στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (22/5), υπό την προεδρία του Μηνά Λυσάνδρου, έπεσαν στο τραπέζι τρεις προτάσεις.

Συγκεκριμένα, η πρώτη προβλέπει τη διεξαγωγή πλέι οφ μεταξύ των ομάδων που κατέλαβαν τις θέσεις 1-6 για την ανάδειξη του πρωταθλητή και τα ευρωπαϊκά εισιτήρια, καθώς και πλέι άουτ μεταξύ των θέσεων 7-14 για τον υποβιβασμό. 

Η δεύτερη προβλέπει τη διεξαγωγή πλέι οφ μεταξύ των ομάδων που κατέλαβαν τις θέσεις 1-4 για την ανάδειξη του πρωταθλητή και τα ευρωπαϊκά εισιτήρια, πλέι οφ μεταξύ των ομάδων που κατέλαβαν τις θέσεις 5-8 για το τελευταίο ευρωπαϊκό εισιτήριο, και πλέι άουτ για τις θέσεις 9-14 για τον υποβιβασμό. 

Τέλος, η τρίτη η οποία έχει προταθεί από τον Μηνά Λυσάνδρου προβλέπει τον ενδιάμεσο γύρο (μεταξύ του α’ και του β’ γύρου) σε δύο γκρουπ, αλλά με την διαφοροποίηση να μην υπάρχουν τα «σταυρώματα», δηλαδή οι χιαστί αγώνες.

Από εκεί και πέρα, στη Λίγκα προβληματίζονται έντονα για το συνολικό καλεντάρι. Και αυτό διότι επειδή μαζί με τους αγώνες του Κυπέλλου και με δεδομένο ότι θα είναι χρονιά που θα έχει Euro, οι ημερομηνίες είναι σφιχτές. 

Γι’ αυτό θέλουν να μειώσουν τις υποχρεώσεις των «μεγάλων» και από εκεί προκύπτει και το γεγονός ότι υπάρχει επιθυμία για κατάργηση των ομίλων του Κυπέλλου. Φυσική εξέλιξη όλων αυτών είναι ότι το νέο πρωτάθλημα να ολοκληρωθεί νωρίτερα από ό,τι συνηθίζεται.

Οι όποιες αποφάσεις, αναφορικά με τον τρόπο διεξαγωγής του επόμενου πρωταθλήματος, θα παρθούν στο επόμενο Δ.Σ. της διοργανώτριας με την πρόταση Λυσάνρου πάντως να μη φαίνεται να έχει τύχη.

Μοιραστείτε το: