13/07/2020
Ελλάδα | Τρίτη 21 Μαΐου 2019 - 21:33

Μητσοτάκης: «Το πανεπιστημιακό άσυλο καταργείται την επομένη της εκλογικής μας νίκης»

Τι είπε από τη Γλυφάδα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας

Την προεκλογική του περιοδεία εν όψει των κυριακάτικων (26/5) ευρωεκλογών συνέχισε την Τρίτη (21/5) ο Κυριάκος Μητσοτάκης και βρέθηκε στη Γλυφάδα, συνομιλώντας με τους κατοίκους της περιοχής.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επανέλαβε ότι θέλει να ενώσει και όχι να διχάσει τον ελληνικό λαό, ενώ μεταξύ άλλων ανέφερε ότι εφόσον το κόμμα του επικρατήσει στις εθνικές εκλογές, θα προχωρήσει στην άμεση κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου προς την κατεύθυνση για μεγαλύτερη ασφάλεια των πολιτών.

«Ευχαριστώ πάρα πολύ, φίλες και φίλοι, γι' αυτή την πάρα πολύ θερμή υποδοχή, εδώ στη Γλυφάδα. Δεν θα πω ότι είναι σαν το σπίτι μου, διότι είναι το σπίτι μου. Σας ευχαριστώ από καρδιάς. Χρόνια πολλά σε όλες τις εορτάζουσες και σε όλους τους εορτάζοντες, γιορτάζει και ο γιος μου σήμερα. Είναι μια σπουδαία, μια σημαντική ημέρα σήμερα. Πέρασα και άναψα ένα κεράκι στην εκκλησία στην οποία παντρεύτηκαν οι γονείς μου το 1953.

Έχω την τιμή αυτή τη στιγμή να είμαι πρόεδρος της μεγάλης μας παράταξης, δεν ξεχνώ όμως ότι είμαι και θα παραμείνω βουλευτής Β' Αθηνών. Με έχετε τιμήσει πολλές φορές με την εμπιστοσύνη σας. Σας ευχαριστώ γι' αυτό και τώρα σας ζητώ μέχρι την Κυριακή να κάνουμε όλες και όλοι μαζί τον τελευταίο μεγάλο αγώνα. Να στείλουμε το μήνυμα της μεγάλης πολιτικής αλλαγής το βράδυ της 26ης Μαΐου.

Το βλέπετε ότι έχουμε το ρεύμα με το μέρος μας. Δεν χρειαζόμαστε καμία δημοσκόπηση για να διαβάσουμε τι συμβαίνει σήμερα στην ελληνική κοινωνία. Μια κοινωνία κουρασμένη, απογοητευμένη, θυμωμένη με αυτούς που μας κυβερνούν. Ψάχνει για ελπίδα, ψάχνει για στήριγμα. Θα το βρει στη μεγάλη μας παράταξη, θα το βρει στη Νέα Δημοκρατία. Γιατί μόνο εμείς, φίλες και φίλοι, είμαστε η παράταξη που μπορούμε να εγγυηθούμε τρία απλά πράγματα: Χαμηλότερους φόρους για κάθε Ελληνίδα και για κάθε Έλληνα. Πολλές νέες επενδύσεις, πολλές καλές νέες δουλειές -κυρίως για τα νέα παιδιά- που αναγκάζονται να φύγουν στο εξωτερικό. Και βέβαια ασφάλεια για κάθε Ελληνίδα για κάθε Έλληνα.

Τελειώνουν οι πρακτικές της ανοχής στην παρανομία, στους κουκουλοφόρους που έχουν καταλάβει τα πανεπιστήμια. Το πανεπιστημιακό άσυλο καταργείται -δεν αλλάζει, καταργείται- την επομένη της εκλογικής μας νίκης. Και ξαναπαίρνουμε στα χέρια μας τον έλεγχο της ζωής μας», είπε αρχικά ο Κ. Μητσοτάκης.

Και πρόσθεσε: «Δεν είναι ώρα για ίσες αποστάσεις. Όταν το δίλημμα είναι τόσο ξεκάθαρο “μπροστά ή πίσω”, “αλήθεια ή ψέμα”, “πρόοδος ή συντήρηση” -διότι αυτό που ζούμε σήμερα είναι η πραγματική συντήρηση και η πραγματική οπισθοχώρηση- όταν το δίλημμα είναι, από τη μια το “ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν” και από την άλλη το “προχωράμε μαζί με όλους τους Έλληνες”, -αφού η ευθύνη μου είναι να ενώσω τον ελληνικό λαό, όχι να τον διχάσω, και να πορευθούμε όλοι μαζί την επόμενη μέρα- τότε τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Στηρίζουμε τη Νέα Δημοκρατία ως τη μόνη δύναμη πραγματικής αλλαγής στον τόπο. Το κάνουμε πράξη στην κάλπη, σε όλες τις κάλπες».

Την Τετάρτη (22/5) ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα μιλήσει στο Περιστέρι, στο κλειστό γήπεδο «Ανδρέας Παπανδρέου», για να σχολιάσει σχετικά: «Ποιος θα το περίμενε ένας Μητσοτάκης να κάνει ομιλία σε ένα γήπεδο με την ονομασία “Ανδρέας Παπανδρέου”. Αλλά η ζωή προχωράει».

Μοιραστείτε το: