26/05/2020
Ελλάδα | Πέμπτη 16 Μαΐου 2019 - 22:36

Κ. Αρβανίτης: «Υποκρισία ότι ο Μητσοτάκης ψήφισε τα θετικά μέτρα…»

Για την ακροδεξιά πολιτική του προέδρου της Ν.Δ. που εφάπτεται με αυτή του Βέμπερ, μίλησε ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Ξεκάθαρες απαντήσεις στα ζητήματα της πολιτικής επικαιρότητας εν όψει της αναμέτρησης της 26ης Μαΐου έδωσε ο Κώστας Αρβανίτης.

Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ φιλοξενήθηκε την Πέμπτη (16/5) στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ και συγκεκριμένα στην εκπομπή «Απολύτως Σχετικό» με τον Ανδρέα Παπασταματίου, μιλώντας για όλα.

Ο Κ. Αρβανίτης τόνισε ότι αυτές οι Ευρωεκλογές είναι πολύ κρίσιμες, παραδέχθηκε ότι η αντιπαράθεση θα αναλωθεί κυρίως στα εσωτερικά θέματα και χαρακτήρισε ακροδεξιά την πολιτική του Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Φανταστείτε τι σημαίνει για την Ελλάδα να βγει πρώτη δύναμη η δύναμη Βέμπερ, η ακροδεξιά δηλαδή ουσιαστικά, η δύναμη του κ. Μητσοτάκη», είπε ο γνωστός δημοσιογράφος και υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ για να διευκρινίσει ότι «το «ακροδεξιά» πηγαίνει προσωπικά στον κ. Βέμπερ και στον κ. Μητσοτάκη».

Ο Κώστας Αρβανίτης παράλληλα πρόσθεσε ότι «ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος κ. Βέμπερ έσπευσε λίγες ώρες μετά τις κυβερνητικές αποφάσεις να απαντήσει με αυστηρότητα και πήρε και στον κ. Μητσοτάκη ένα-δύο 24ωρα να εκλαϊκεύσει αυτό που είπε ο βασικός του σύμμαχος», ενώ στην παρατήρηση, ότι ο Μητσοτάκης δεν καταψήφισε τα θετικά μέτρα, επισήμανε: «Το ότι τα ψήφισε στη Βουλή είναι το άκρον άωτον της υποκρισίας… σουρεάλ είναι».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο Κ. Αρβανίτης πρόβλεψε πως «η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις Ευρωεκλογές θα φέρει ανακατωσούρα στο κόμμα της Ν.Δ.», τόνισε επίσης ότι «ο κ. Μητσοτάκης με τους στόχους δεν τα πάει πάρα πολύ καλά».

Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν άφησε στην… τύχη τους και τις επιφυλάξεις και τις αρνητικές εκτιμήσεις του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννη Στουρνάρα τονίζοντας: «Αυτός που είχε χάσει όλους τους στόχους στην κυβέρνηση Σαμαρά δεν δικαιούται να λέει πώς θα πιάσουν οι άλλοι τους στόχους» και συμπλήρωσε «έχει θέματα ο κ. Στουρνάρας…».

Τέλος, στην ερώτηση πώς θα επηρεάσει η Συμφωνία των Πρεσπών την συμπεριφορά του εκλογικού σώματος στην Μακεδονία, ο Κ. Αρβανίτης είπε: «Στην Κοζάνη και στην Φλώρινα ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα με διαφορά. Απελευθέρωσε δυνάμεις η Συνθήκη των Πρεσπών. Αντίθετα, μένουνε κάποιες μικρές δυνάμεις φασιστών και περιθωριακών, που διαμαρτύρονται με ό,τι πιο συντηρητικό υπάρχει στον εκκλησιαστικό χώρο», για να προσθέσει για τις ακραίες δυνάμεις πως: «Ο φασίστας δεν είναι πολίτης. Τον πολίτη ο ναζί τον έβαζε στον φούρνο στο Άουσβιτς».

Μοιραστείτε το: