29/05/2020
Ελλάδα | Πέμπτη 16 Μαΐου 2019 - 15:19

Παράταση έξι μηνών για το Κτηματολόγιο

Η κυβέρνηση αποδέχθηκε σχετική τροπολογία που υπογράφουν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Παράταση έως έξι μήνες στη διαδικασία υπαγωγής στο Κτηματολόγιο σε ορισμένες περιοχές - που θα κριθεί ποιες θα είναι - προανήγγειλε την Πέμπτη (16/5) από την Βουλή ο Γιώργος Δημαράς, κάνοντας αποδεκτή σχετική τροπολογία που κατατέθηκε από 13 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Δημαράς παραδέχθηκε ότι οι ρυθμοί προσκόμισης εγγράφων στο κτηματολόγιο κινούνται με εξαιρετικά αργούς ρυθμούς καθώς ο μέσος όρος κτηματογράφησης είναι περίπου στο 15%. Ο ίδιος εξήγησε ότι η τροπολογία δίνει τη δυνατότητα στον αρμόδιο υπουργό να παρατείνει τις διαδικασίες υποβολής δικαιολογητικών εως έξι μήνες, ωστόσο, προειδοποίησε τους υπόχρεους να σπεύσουν και να ρυθμίσουν τις υποχρεώσεις τους καθώς το χρονικό περιθώριο πιθανότατα να μην εξαντληθεί.

Παράλληλα, απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να μην σταματήσουν να προσέρχονται στα γραφεία θεωρώντας ότι θα δοθεί παντού παράταση.

Η τροπολογία κατατέθηκε από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ηλ. Καματερό, Γ. Ακριώτη, Σ. Βαρδάκη, Γ. Γκιόλα, Δ. Εμμανουηλίδη, Μ. Θελερίτη, Μ. Θραψανιώτη, Ν. Συρμαλένιο, Β. Τσίρκα, Γ. Τσιρώνης, Γ. Τσόγκα και Γ. Ψυχογιό, στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας που ψηφίζεται την Πέμπτη (16/5) στην Ολομέλεια της Βουλής.

Μοιραστείτε το: