05/06/2020
Ελλάδα | Τετάρτη 15 Μαΐου 2019 - 09:44

Επίθεση του Ρουβίκωνα στο σπίτι του Αμερικανού πρέσβη για τον Κουφοντίνα (video)

Μέλη της αναρχικής συλλογικότητας πέταξαν μπογιές στην οικεία του Τζέφρι Πάιατ * Καταδικάζει το Υπουργείο Εξωτερικών

«Χτύπησε» ξανά ο Ρουβίκωνας. Μέλη της αναρχικής συλλογικότητας επιτέθηκαν τα ξημερώματα της Τετάρτης (15/5) στην οικεία του πρέσβη των ΗΠΑ στους Αμπελόκηπους.

Δέκα άτομα έφτασαν με πέντε δίκυκλα έξω από το σπίτι του Τζέφρι Πάιατ περίπου στις 04.00, πέταξαν μπογιές και ένα καπνογόνο και διέφυγαν με μεγάλη ταχύτητα.

Αστυνομικές δυνάμεις έσπευσαν στην περιοχή και έγιναν εννέα προσαγωγές.

Στο κείμενο που ανέβασαν, εξήγησαν ότι η επίθεση έχει να κάνει με τη μη χορήγηση άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα.

«Ο κομμουνιστής επαναστάτης Δ.Κουφοντίνας βρίσκεται για ακόμα μια φορά σε απεργία πείνας από 2 Μαίου προκειμένου να του χορηγηθεί η έβδομη κατα σειρά άδεια που δικαιούται και να αρθεί η φασιστική διάταξη του εισαγγελικού βέτο.

Οι άδειες των κρατουμένων είναι κατάκτηση κερδισμένη με αίμα δεν είναι παραχώρηση ούτε ευεργέτημα. Η απαίτηση για δηλώσεις μετανοίας είναι ο εκβιασμός που χρησιμοποιεί η αστική εξουσία για να ταπεινώσει τους πολιτικούς της αντιπάλους. Η άρνηση της αποκήρυξης των ιδεών του και η απεργία πείνας ως ύστατο μέσο αγώνα που θέτει σε κίνδυνο την ζωή του Δ. Κουφοντίνα είναι ένδειξη πολιτικής συνέπειας και αξιοπρέπειας.

Οι πιέσεις απο την Αμερικάνικη πρεσβεία και τον εγχώριο συρφετό της πολιτικής σκηνής δεν περνάνε. Ο ανυποχώρητος αγώνας του Κουφοντίνα είναι αγώνας ενάντια στον σωφρονιστικό ολοκληρωτισμό και αφορά το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας.

ΑΔΕΙΑ ΤΩΡΑ ΣΤΟΝ ΑΠΕΡΓΟ ΠΕΙΝΑΣ ΑΠΟ 2/5 ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ

ΑΡΣΗ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΟΥ ΒΕΤΟ ΣΤΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΤΑΚΤΙΚΩΝ ΑΔΕΙΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΑΝΤΑΡΤΕΣ , ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ

Αναρχική συλλογικότητα Ρουβίκωνας», αναφέρει η ανάρτησή τους.

Από την πλευρά του, ο Αμερικανός πρέσβης κάνει λόγο για «παιδαριώδη βανδαλισμό», σημειώνοντας ότι «η καταστροφή της ιδιοκτησίας δεν είναι ειρηνική διαμαρτυρία».

Αναλυτικά τα όσα έγραψε: «Καλημέρα (σ.σ. στα ελληνικά), σήμερα ξύπνησα με έναν παιδαριώδη βανδαλισμό έξω από το σπίτι μου και θα συνεχίσω να εργάζομαι με τις ελληνικές Αρχές για να τιμωρηθούν οι ένοχοι σύμφωνα με τον νόμο. Η καταστροφή της ιδιοκτησίας δεν είναι ειρηνική διαμαρτυρία».

Tην επίθεση καταδίκασε και το Υπουργείο Εξωτερικών. «Καταδικάζουμε με τον εντονότερο τρόπο το σημερινό περιστατικό βανδαλισμού στην κατοικία του Πρέσβυ της φίλης χώρας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Πρόκειται για απαράδεκτη και ανεύθυνη ενέργεια, η οποία ωστόσο δεν θα πλήξει τη φιλία και την ολοένα διευρυνόμενη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών μας. Μια συνεργασία που βασίζεται σε κοινές αρχές κι αξίες, προς όφελος και των δύο λαών μας.

Οι αρμόδιες ελληνικές Αρχές προβαίνουν ήδη σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου οι δράστες να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη», αναφέρει η ανακοίνωση.

 

Μοιραστείτε το: