29/02/2020
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ | Δευτέρα 13 Μαΐου 2019 - 16:43

Πούλιτζερ μετά θάνατον για την Αρίθα Φράνκλιν

Βραβεύτηκε για την «ανεξίτηλη συνεισφορά της στην αμερικανική μουσική και τον πολιτισμό για περισσότερες από πέντε δεκαετίες»

Διάκριση μετά θάνατον για την Αρίθα Φράνκλιν. Η «βασίλισσα της σόουλ» βραβεύτηκε μετά θάνατον με Πούλιτζερ ειδικής μνείας για την «ανεξίτηλη συνεισφορά της στην αμερικανική μουσική και τον πολιτισμό για περισσότερες από πέντε δεκαετίες».

Η εκλιπούσα τραγουδίστρια, που έφυγε από τη ζωή στις 16 Αυγούστου, είναι η πρώτη γυναίκα που τιμάται με την ειδική μνεία από τη θεσμοθέτησή της, το 1930.

Στην επιτυχημένη καριέρα της κέρδισε μεταξύ άλλων 18 βραβεία Grammy, ενώ 17 τραγούδια της βρέθηκαν στην κορυφή του αμερικανικού chart.

Επίσης ήταν η πρώτη γυναίκα που μπήκε στο Rock and Roll Hall of Fame, το 1987.

«Η Αρίθα είναι ευλογημένη και απολαμβάνει εύνοια ακόμα και στον θάνατο. Συνεχίζει να λαμβάνει πολλά βραβεία. Έλαβε σχεδόν κάθε βραβείο που μπορεί να φανταστεί κάποιος και τώρα η απονομή του βραβείου Πούλιτζερ, είναι απλά καταπληκτική.

Η Αρίθα συνεχίζει να μας ευλογεί με τη μουσική της και να ανοίγει τον δρόμο για τις γυναίκες να προχωρούν. Είναι συναρπαστικό. Θα ήταν τόσο ευτυχισμένη τώρα», δήλωσε σχετικά η ανιψιά της Φράνκλιν, Σαμπρίνα Όουενς.

Μοιραστείτε το: