06/06/2020
Ελλάδα | Τετάρτη 24 Απριλίου 2019 - 18:29

Ανακοινώνει νέα θετικά μέτρα η κυβέρνηση μετά το Πάσχα

Τι προκύπτει από τη σύσκεψη Τσίπρα και Τσακαλώτου στο Μαξίμου

H μεγάλη υπέρβαση του στόχου για το πρωτογενές πλεόνασμα oδηγεί την κυβέρνηση στο να μελετά την ανακοίνωση ενός νέου πακέτου θετικών μέτρων μετά το Πάσχα.

Το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης (24/4) έγινε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου μεταξύ του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι στα μέτρα μόνιμου χαρακτήρα θα συμπεριληφθούν οι ελαφρύνσεις στον ΦΠΑ (είτε με μείωση του κανονικού συντελεστή 24% είτε με μετατάξεις από τον κανονικό στον μειωμένο συντελεστή), η μείωση του εισαγωγικού συντελεστή φορολογίας εισοδήματος από το 22% στο 20%, αλλά και νέες διορθωτικές κινήσεις στον ΕΝΦΙΑ.

Εξετάζεται επίσης το ενδεχόμενο επαναφοράς της έκπτωσης φόρου στην περίπτωση εφάπαξ καταβολής, ώστε να επιβραβεύονται οι συνεπείς φορολογούμενοι, σε συνδυασμό με το νέο σχέδιο ρυθμίσεων ληξιπρόθεσμων οφειλών στην εφορία έως 120 δόσεις.

Για την εν λόγω ρύθμιση πηγές του υπουργείου Οικονομικών σημειώνουν πως δεν χρειάζεται να υπάρξει συζήτηση με τους θεσμούς, αφού δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητές τους, όπως αυτές έχουν προσδιοριστεί στο πλαίσιο της ενισχυμένης μεταμνημονιακής παρακολούθησης.

Μοιραστείτε το: