06/06/2020
Ελλάδα | Τρίτη 23 Απριλίου 2019 - 23:31

Δίωξη για τη σύζυγο του Στουρνάρα

Για την υπόθεση του eHealth Forum 2014 κατηγορείται η γυναίκα του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Λίνα Νικολοπούλου * Στο… στόχαστρο της δικαιοσύνης και η υποψήφια ευρωβουλευτής με το ΚΙΝΑΛ, Χριστίνα Παπανικολάου

Στενάχωρο Πάσχα θα περάσει η οικογένεια του Γιάννη Στουρνάρα, καθώς την Τρίτη (23/4) έγινε γνωστό ότι η εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών άσκησε δίωξη σε βάρος της συζύγου του, Λίνας Νικολοπούλου-Στουρνάρα.

Πρόκειται για τη γυναίκα του διοικητή της ΤτΕ και κατηγορείται για την υπόθεση του eHealth Forum 2014. Στη δίωξη αποδίδεται ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος για την απευθείας ανάθεση στην εταιρεία Mindwork Business Solutions της συζύγου του Γιάννη Στουρνάρα, της διεξαγωγής του συνεδρίου eHeath Forum 2014. Η δίωξη για παράβαση καθήκοντος αποδίδεται στην Χριστίνα Παπανικολάου, πρώην γενική γραμματέα Δημόσιας Υγείας, και νυν υποψήφια ευρωβουλευτή με το Κίνημα Αλλαγής.

Το τριήμερο συνέδριο είχε προϋπολογισμό ύψους 713 χιλιάδων ευρώ και η Δικαιοσύνη καλείται να ερευνήσει εάν παραβιάστηκε ο νόμος ώστε η διοργάνωσή του να δοθεί με απευθείας ανάθεση, μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ, στην εταιρεία της Λίνας Νικολοπούλου Στουρνάρα, ενώ παράλληλα συνεχίζεται η έρευνα για τυχόν ευθύνες υπευθύνων του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Μοιραστείτε το: